Clicky

 
Transport Online - NPO: geen signalen over wangedrag bij andere programma's

NPO: geen signalen over wangedrag bij andere programma's

NPO: geen signalen over wangedrag bij andere programma's
19-11-2022 23:59 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - De NPO heeft nog geen signalen gekregen van grensoverschrijdend gedrag bij andere televisieprogramma's naast De Wereld Draait Door (DWDD). Dat zei voorzitter Frederieke Leeflang zaterdag in Nieuwsuur in reactie op het Volkskrantartikel waarin tientallen oud-medewerkers van DWDD spreken over wangedrag van presentator Matthijs van Nieuwkerk.

Volgens Leeflang zijn er "op dit moment" geen signalen over dergelijke situaties bij andere televisieprogramma's van de publieke omroep. "En ik zou het ook echt heel naar vinden als dat wel zo is. Ik hoop ook dat als dat wel zo zou zijn het de komende periode naar boven komt."

De NPO-voorzitter liet eerder op zaterdag weten dat de kwestie bij DWDD gaat worden onderzocht en dat er "op korte termijn" een actieplan komt om te voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt. Hoe dat onderzoek er precies uit gaat zien, weet Leeflang op dit moment nog niet.

Naar aanleiding van de aflevering van BOOS over vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het RTL 4-programma The Voice of Holland, is er bij de NPO eerder dit jaar onder meer onderzocht of er bij de omroepen genoeg vertrouwenspersonen zijn. "Dat is ook een van de redenen waarom ik mezelf de vraag heb gesteld: hoe kan dit? Daar moet een antwoord op komen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions