Clicky

 
Transport Online - Staatssecretaris wil actie van NPO na DWDD-onthullingen

Staatssecretaris wil actie van NPO na DWDD-onthullingen

Staatssecretaris wil actie van NPO na DWDD-onthullingen
19-11-2022 13:48 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) wil van de publieke omroep (NPO) een actieplan zien zodat grensoverschrijdend gedrag in de toekomst voorkomen kan worden. Dat zegt de bewindsvrouw naar aanleiding van een groot onderzoek in de Volkskrant over het gedrag van presentator Matthijs van Nieuwkerk en de onveilige werkomgeving bij het programma De Wereld Draait Door.

"Ik heb de voorzitter van de NPO gevraagd om grondig uit te zoeken wat hier is gebeurd", aldus Uslu. "Het beeld dat in het artikel wordt geschetst, is heel heftig. Het beschreven gedrag is in alle situaties onacceptabel." Maandag zal dit worden besproken in een gepland gesprek dat de bewindsvrouw heeft met de NPO.

Van Nieuwkerk wordt door tal van redacteuren beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Zijn woede-uitbarstingen en aantijgingen zouden jarenlang voor een onveilige werkomgeving hebben gezorgd. Dit gedrag werd verdedigd door te wijzen op de hoge kijkcijfers en de culturele invloed van De Wereld Draait Door. Daar heeft Uslu geen boodschap aan. "Succes is nooit een excuus voor onacceptabel gedrag", laat ze via haar woordvoerder weten.

Het raakt haar dat werknemers zich onveilig hebben gevoeld en "heel naar zijn behandeld".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions