Clicky


Opnames Top2000 Quiz gaan niet door na Volkskrantartikel over DWDD

Opnames Top2000 Quiz gaan niet door na Volkskrantartikel over DWDD
19-11-2022 11:35 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - De opnames van de Top2000 Quiz met Matthijs van Nieuwkerk gaan zaterdag niet door na verschijning van het Volkskrantartikel over de presentator, meldt een woordvoerster van de NTR zaterdag. De Volkskrant berichtte vrijdag dat bij De Wereld Draait Door (DWDD) jarenlang sprake zou zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag door Van Nieuwkerk.

De opnames van de Top2000 Quiz zouden volgens de woordvoerster zaterdag plaatsvinden. "Na het verschijnen van het Volkskrantartikel en de dynamiek die dat losmaakt, moeten we constateren dat vandaag niet de aangewezen dag is om een feestelijke quiz op te nemen", meldt de zegsvrouw. "Daarom hebben we besloten om de opnames van de Top2000 Quiz niet door te laten gaan. Deze beslissing is in samenspraak met Matthijs en de NPO genomen."

Wat de consequenties zijn voor de rest van de uitzendingen van de Top 2000-programma's is nog niet zeker, stelt de NTR-woordvoerster. "Het artikel is gisteravond verschenen, over eventuele gevolgen zal de komende tijd duidelijkheid moeten komen." De Top 2000-programma's worden in december uitgezonden.

Top 2000 à Go-Go

De NTR meldde vrijdag dat de Top 2000 à Go-Go met Van Nieuwkerk doorgaat. Het team van dat programma "herkent zich niet" in het gedrag van de presentator zoals dat in het artikel van de Volkskrant wordt beschreven. "Door ons productieteam is in de afgelopen jaren met plezier en in goede relatie met Matthijs samengewerkt", aldus de woordvoerster.

De Volkskrant sprak met ruim vijftig voormalige medewerkers van de talkshow over "grensoverschrijdend gedrag" van de 62-jarige Van Nieuwkerk, die lange tijd een van de bestbetaalde presentatoren van de NPO was. Het ging volgens de medewerkers om "extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen". Tientallen werknemers vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions