Clicky

 
Transport Online - NPO over gedrag Matthijs van Nieuwkerk: dit had nooit mogen gebeuren

NPO over gedrag Matthijs van Nieuwkerk: dit had nooit mogen gebeuren

NPO over gedrag Matthijs van Nieuwkerk: dit had nooit mogen gebeuren
18-11-2022 22:52 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zegt in een reactie op het artikel van de Volkskrant over grensoverschrijdend gedrag van Matthijs van Nieuwkerk op de redactie van De Wereld Draait Door dat dit nooit had mogen gebeuren.

"Ook wij zijn enorm geschrokken van het grote aantal medewerkers die negatieve en angstige ervaringen hebben opgedaan tijdens hun werk bij het programma DWDD en ook van het feit dat sommigen daar nu nog steeds last van hebben", aldus de NPO op zijn website.

De NPO heeft met BNNVARA over de kwestie gesproken, staat op de website. "Van BNNVARA hebben wij begrepen dat zij alles in het werk stellen om dit soort zaken in de toekomst te voorkomen en dat ze zorgvuldig omgaan met de belangen van de medewerkers die hierbij betrokken zijn geweest."

In de Volkskrant reageerde NPO-directeur Frans Klein ook op het grensoverschrijdende gedrag van Van Nieuwkerk. Hij zei dat hij er niets van wist, ondanks enkele waarschuwingen die bij hem waren terchtgekomen. "Natuurlijk denk ik nu wel: is het op sommige punten niet te ver gegaan?"

Klein geeft toe dat het er achter de schermen van De Wereld Draait Door soms "heftig" aan toe ging. "Natuurlijk liepen we het risico dat sommige mensen iets te veel vermalen raakten in deze situatie. Daar hebben we op onze manier aandacht aan proberen te besteden. In retrospectief misschien onvoldoende. Ik denk dat we toen bereid waren ver te gaan vanwege de personality, degene die het programma droeg. Zo van: we bouwen een programma om jou heen waarbij jij je maximaal senang voelt."

Hoewel sommige uitspraken van Van Nieuwkerk "te ver" gingen, was het volgens Klein ook "de werkcultuur". "Misschien vonden wij dat heftige gedrag op heel veel plekken in de mediawereld normaal. Ik ben er niet trots op hè, ik vind het niet fraai - maar die werkcultuur was op veel plekken in Hilversum zo hard", zegt hij. Wel heeft hij Van Nieuwkerk meerdere keren aangesproken op zijn gedrag. "Als het inhoudelijk niet goed ging. Of als het signaal was: de redactie heeft het echt zwaar. Dan zei ik: Matthijs, je moet ook wel een beetje zorgen voor je redactie. Maar als je vraagt of ik het idee had dat ik Matthijs wezenlijk kon veranderen? Dan is het antwoord: nee."

De NPO zegt dat dit over een vorige functie van Klein gaat. "Ook hij schrikt enorm van de negatieve en angstige ervaringen van medewerkers bij DWDD en dat is natuurlijk nooit de bedoeling van een succesvol programma waar je mede de verantwoordelijkheid over hebt; deze zaken hadden niet mogen gebeuren. In zijn huidige rol laat Frans Klein duidelijk zien dat een veilige werkomgeving altijd voorop moet staan en stuurt daar ook op aan."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden