Clicky

 
Transport Online - Nederlanders van 15 en 24 jaar opgepakt in drugsoorlog Antwerpen

Nederlanders van 15 en 24 jaar opgepakt in drugsoorlog Antwerpen

Nederlanders van 15 en 24 jaar opgepakt in drugsoorlog Antwerpen
18-11-2022 19:56 | Buitenland | auteur ANP

ANTWERPEN - De Belgische politie heeft opnieuw twee Nederlanders opgepakt voor een aanslag die te maken lijkt te hebben met de drugsoorlog in Antwerpen. Een van de arrestanten is vijftien jaar, zegt het Openbaar Ministerie. De ander is 24.

De twee Nederlanders zouden de hand hebben gehad in de explosie in het Antwerpse stadsdeel Deurne in de nacht van donderdag op vrijdag. Het explosief, mogelijk een vuurwerkbom, ging af vlak bij een huis van een familie die al langer doelwit is in een inmiddels maanden slepende vete in het drugsmilieu.

Een woning van dezelfde familie in stadsdeel Berchem werd eerder die nacht ook al bestookt. Justitie onderzoekt of beide incidenten deel uitmaken van de bendeoorlog die in de voor Belgische en Nederlandse drugshandelaars belangrijke havenstad lijkt te woeden. Daarvoor zijn wel aanwijzingen, zegt zij.

Het OM sluit niet uit dat de minderjarige arrestant slechts meeging als dekmantel. Eerder namen andere aanvallers passagiers mee om minder in het oog te lopen. Maar eerdere incidenten bleken soms ook het werk van heel jonge daders.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden