Clicky

 
Transport Online - Ook in hoger beroep veroordeling voor doodslag op echtgenote

Ook in hoger beroep veroordeling voor doodslag op echtgenote

Ook in hoger beroep veroordeling voor doodslag op echtgenote
18-11-2022 15:43 | Binnenland | auteur Redactie

LEEUWARDEN - Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vrijdag een 74-jarige man veroordeeld voor het om het leven brengen van zijn echtgenote en het wegmaken van haar lijk in 2010 in Siddeburen. Het gerechtshof legt hem daarvoor een gevangenisstraf van 11 jaar op. Uit het oogpunt van vergelding kan niet anders worden gereageerd dan met de oplegging van deze langdurige vrijheidsstraf.

De rechtbank heeft verdachte in 2019 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Tegen dit vonnis heeft verdachte hoger beroep ingesteld.

De man heeft verklaard dat zijn echtgenote vrijwillig de woning heeft verlaten. Het hof gelooft dat niet en is van oordeel dat de man de echtgenote door geweld om het leven heeft gebracht en haar stoffelijk overschot heeft weggemaakt. Dit scenario vindt steun in de bewijsmiddelen, waaronder getuigenverklaringen en DNA-bewijs.

Bovendien heeft verdachte geen geloofwaardige verklaring afgelegd over het wegmaken van een matras waarop zijn echtgenote sliep. Op en rond het bed zijn bloed- en schoonmaaksporen aangetroffen. Het matras is niet teruggevonden. Nu de echtgenote wilde scheiden is het volgens het hof aannemelijk dat het motief in de relationele sfeer ligt.

Bij de strafoplegging heeft het gerechtshof rekening gehouden met de gewijzigde regeling voor de voorwaardelijke invrijheidstelling. Gelet daarop is een gevangenisstraf van 12 jaar nu op zijn plaats. De straf wordt met een jaar verminderd vanwege de lange duur van de procedure bij de rechtbank en in hoger beroep. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden