Clicky

 
Transport Online - Advocaat verdachte Mallorcazaak kondigt al hoger beroep aan

Advocaat verdachte Mallorcazaak kondigt al hoger beroep aan

Advocaat verdachte Mallorcazaak kondigt al hoger beroep aan
18-11-2022 15:01 | Binnenland | auteur ANP

LELYSTAD - De advocaat van Stan F., een van de verdachten in de Mallorcazaak, heeft vrijdagmiddag al aangekondigd in hoger beroep te gaan. Na een strafeis van 180 uur werd F. vrijdag door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden.

Stan F. krijgt de straf opgelegd voor openlijk geweld tegen de groep van Carlo Heuvelman in de buurt van De Bierexpress. Op beelden is te zien dat hij twee schoppende bewegingen maakt naar een vluchtende vriend van Heuvelman, die dan al op de grond ligt.

"Mijn cliënt heeft niemand getrapt. De rechtbank kon ook niet vaststellen dat zijn trap raak was, dus daar is hij van vrijgesproken. Toch is hij veroordeeld voor openlijk geweld tegen de groep van Carlo Heuvelman. Leg mij dat eens uit", zegt advocaat Jaap-Willem Roozemond.

Verweer advocaat

De raadsman benadrukt dat F. eerder op de avond medeverdachte Hein B. (19) bij een ander gevecht had tegengehouden. "En dat wordt hem nu tegengeworpen. Daarvan zegt de rechtbank eigenlijk ‘je wist dat er eerdere gevechten hadden plaatsgevonden’. De strafmaat is ongekend. Hij liet anders dan de medeverdachten geen enkel spoor van geweld achter."

F. mag het hoger beroep in vrijheid afwachten. Toch werd hij samen met zijn goede vriend Lukas O. (19) opgepakt toen hij na de uitspraak buiten de rechtbank met zijn advocaat in gesprek was. Die arrestaties waren onterecht, want zij behoorden niet tot de vijf verdachten die na het vonnis terug in de cel moesten. "De parketpolitie had een lijstje gekregen van de rechtbank en heeft alle verdachten die naar binnen moesten afgestreept. De rest mocht naar buiten", vertelt Roozemond.

Cliënten buiten gearresteerd

"Buiten waren we aan het napraten, toen er plotseling potige agenten kwamen opdagen. De jongens moesten mee naar binnen. ‘Niks mee te maken’, kreeg ik meermaals als reactie op mijn protest dat dit niet was bepaald door de rechtbank." Na langdurig bellen met de officieren van justitie lukte het de advocaten om beide Hilversummers weer vrij te krijgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden