Clicky


MAN-dealer ROSIERVANDENBOSCH begonnen met nieuwbouw Schelluinen

MAN-dealer ROSIERVANDENBOSCH begonnen met nieuwbouw Schelluinen
31-07-2012 16:41 | M.A.N. | auteur de redactie
GORINCHEM - MAN-dealer ROSIERVANDENBOSCH is gestart met de nieuwbouw van een beeldbepalend pand op het nieuwe transportcentrum in Schelluinen. De nieuwe MAN-vestiging is groter, duurzamer en beter uitgerust dan de huidige vestiging, om de klanten optimaal van dienst te kunnen zijn.

"Aan de N216 wordt een nieuw transportcentrum aangelegd waar de logistieke activiteiten van zeven omliggende gemeenten worden geconcentreerd", vertelt Erik Rosier, directeur van ROSIERVANDENBOSCH.

"Het terrein ligt op een steenworp afstand van de A15 en is ook makkelijk bereikbaar vanaf de A27. We zijn best trots op het feit dat we de beste plek op industrieterrein Schelluinen hebben bemachtigd. Onze zogenoemde 'landmarkvestiging' wordt gebouwd aan de rotonde die de hoofdontsluitingsweg verbindt met de N216. Ons pand ligt direct aan het water en valt op door een enorme, 25 meter lange luifel, waaronder de nieuwste MAN's direct in het oog springen. Het gebouw is licht en open, en voldoet aan de laatste eisen die MAN stelt. Als de bouw volgens plan verloopt, verhuizen we medio januari 2013 naar het nieuwe pand. Ergens in het voorjaar houden we een feestelijke opening."



Groter
De nieuwbouw wordt flink groter dan de huidige locatie. Rosier vervolgt: "In plaats van de vier doorrijstraten die we nu hebben, krijgen we er zes. Die zijn bovendien 30 meter lang, waardoor we ook service kunnen verlenen aan LZV's (Langere, Zwaardere Vrachtwagens) zonder dat de roldeuren open hoeven te blijven. Voor onderhoud en reparatie vervangen we een deel van de apparatuur door het nieuwste van het nieuwste op dit gebied. Bijzonder is verder dat we de werkplaats laten voorzien van twee prefab stalen putten van het merk MAHA, met een lengte van 27 meter. Hierin zijn verlichting en afzuiging al geïntegreerd. Dit soort putten werkt beter en efficiënter dan traditionele, van beton gestorte putten."

Aardwarmte
Het milieu speelt ook een belangrijke rol bij de totstandkoming van de nieuwbouw. Rosier: "Het nieuwe pand wordt energiezuinig verwarmd en gekoeld. Daarvoor komt er een ingenieus systeem waarmee we gebruikmaken van de aarde zelf, de zogenoemde aardwarmte. Dat werkt zó efficiënt dat het pand niet eens een gasleiding krijgt. Verder komen er zonnecollectoren op het dak voor de stroomvoorziening."



Chauffeurscorner
Voor chauffeurs die de nieuwe vestiging bezoeken, komt er een chauffeurscorner die het wachten zo aangenaam mogelijk moet maken. "Ons vertrouwde team blijft zorgen voor het van ons bekende hoge serviceniveau; op termijn breiden we uit met nieuw personeel. We kijken er allemaal naar uit om begin volgend jaar ons nieuwe pand te betrekken", besluit Rosier.

Het bedrijf biedt full one-stop-shopping service vanuit drie volledig uitgeruste werkplaatsen in De Meern, Gorinchem en Tiel. Met vakbekwame monteurs en een royaal onderdelenmagazijn streeft het bedrijf ernaar transporteurs elke dag weer de beste service te bieden. Binnen het servicepakket vallen ook trailerservice, een eigen spuiterij, wasstraat en tankstation.