Clicky

 
Transport Online - FNV kondigt acties aan bij PostNL

FNV kondigt acties aan bij PostNL

FNV kondigt acties aan bij PostNL
18-11-2022 09:09 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - Medewerkers van PostNL voeren de druk op in het cao-conflict met het bedrijf. Vakbond FNV kondigde vrijdag aan dat post- en pakketmedewerkers actie gaan voeren om hun roep om een betere cao kracht bij te zetten. Stakingen zijn niet uitgesloten. Wanneer de acties gaan plaatsvinden en hoe die eruit zien, wordt in de komende dagen met de FNV-leden besproken.

FNV stelt dat PostNL niet is ingegaan op het ultimatum dat vrijdag afliep. Er komen nu op heel korte termijn acties, aldus FNV. "De werkgever heeft alle kans gehad om met een beter cao-bod te komen, maar ze laten het op een confrontatie aankomen", aldus FNV-bestuurder Mariska Exalto.

Bij FNV werd vorige maand al openlijk nagedacht over acties bij PostNL. Daarna heeft de onderneming nog een verbeterd voorstel gedaan voor een nieuwe cao. Met dat bod gaat de koopkracht volgens FNV achteruit en kunnen veel mensen met zwaar werk niet eerder stoppen. Ook zou PostNL nog steeds geen stap zetten om pakketsorteerders die als uitzendkracht werken in vaste dienst te nemen.

Voorspoed coronatijd

"PostNL heeft haar zakken in coronatijd goed gevuld, maar daarvan hebben werknemers nauwelijks iets teruggezien", vervolgt Exalto. "De miljoenen zijn verdwenen in de diepe zakken van de aandeelhouders. Het enige waar de werknemers op kunnen rekenen is reorganisatie op reorganisatie. Dat is echt schandalig."

De huidige cao liep af op 31 maart 2022. Onder de cao PostNL vallen volgens FNV 19.000 mensen. Daarnaast heeft het postbedrijf nog 16.000 postbezorgers in dienst, maar die hebben een andere cao.

Geen aanleiding

PostNL laat weten op dit moment geen aanleiding te zien om het gesprek met de FNV voort te zetten. De eisen van de vakbond zouden namelijk getuigen van "weinig realiteitszin" waarmee de vakbond een "oneerlijke verwachting tegenover collega's schept". FNV zou volledig voorbijgaan aan het feit dat PostNL ervoor moet zorgen dat het bedrijf financieel gezond blijft en "bestaanszekerheid biedt aan tienduizenden collega's, nu en in de toekomst".

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden