Clicky


Ernstige aanrijding tussen twee goederentreinen in Duitse Leiferde

Ernstige aanrijding tussen twee goederentreinen in Duitse Leiferde [+foto's]
17-11-2022 11:09 | Ongevallen | auteur Redactie

HANNOVER - Donderdagochtend rond 03:30 uur heeft er ten westen van het Duitse dorp Leiferde, op de spoorlijn tussen Hannover en Berlijn, een ernstig treinongeluk plaatsgevonden. Door nog onbekende redenen botste een goederentrein achterop een stilstaande goederentrein.

De naderende goederentrein was beladen met 25 propaangastankwagens, waarbij twee ketelwagons omsloegen en twee andere ketelwagons ontspoorden. Ook de locomotief raakte zwaar beschadigd en werd van de rails getild. Er ontstonden lekkages aan twee ketelwagons, waaruit nu propaangas ontsnapt.

Daarnaast werd de bovenleiding over enkele honderden meters kapot getrokken.

De 45-jarige machinist van de goederentrein raakte bij de aanrijding gewond en moest naar het ziekenhuis.

De plaats van het ongeval was over een groot gebied afgezet, de elektriciteit moest worden uitgeschakeld en beide sporen waren versperd. De politie, brandweer en calamiteitenmanagers van DB AG zijn momenteel ter plaatse.

Hoe het ongeval is gebeurd en of het te wijten was aan een technische of menselijke fout, is onderwerp van een lopend onderzoek.

Over de duur van de opruimwerkzaamheden en de omvang van de schade kan op dit moment nog geen informatie worden gegeven. Er zijn momenteel enorme beperkingen voor het treinverkeer tussen Hannover en Berlijn.