Clicky

 
Transport Online - Onderzoek: Vrachtwagenchauffeurs gebruiken gemiddeld negen procent van de rijtijd hun smartphone

Onderzoek: Vrachtwagenchauffeurs gebruiken gemiddeld negen procent van de rijtijd hun smartphone

Onderzoek: Vrachtwagenchauffeurs gebruiken gemiddeld negen procent van de rijtijd hun smartphone
17-11-2022 09:57 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

MÜNCHEN - Uit een studie in Frankrijk blijkt dat vrachtwagenchauffeurs gemiddeld negen procent van de rijtijd hun mobiele telefoon gebruiken, zo meldt de European Transport Safety Council.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Cerema in opdracht van de Association of French Motorway Companies (ASFA) en omvatte de installatie van interne en externe camera's op vrachtwagencabines.

De chauffeurs wisten dat hun gedrag werd geregistreerd. Gemiddeld gebruikten de chauffeurs hun telefoon tien keer per uur tijdens het rijden, voor een gemiddelde gebruiksduur van 32 seconden, blijkt uit het onderzoek.

De duur van de periode waarin de chauffeurs niet meer naar de weg keken was gemiddeld 2,4 seconden, met een maximum van zeven seconden, wat neerkomt op afstanden van respectievelijk 60 en 175 meter afgelegd bij 90 km/u.

ASFA waarschuwde dat toegenomen afleiding deel uitmaakt van een bredere verslechtering van het gedrag van weggebruikers sinds de Covid-19-pandemie.

Tussen 1 januari en eind september 2022 kwamen op de Franse snelwegen 136 mensen om het leven, vergeleken met 126 over dezelfde periode in 2019, het laatste vergelijkbare verkeersjaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden