Clicky

 
Transport Online - Maersk lanceert 'Shaheen Express' die de corridor India-VAE-Saoedi-Arabië verbindt

Maersk lanceert 'Shaheen Express' die de corridor India-VAE-Saoedi-Arabië verbindt

Maersk lanceert 'Shaheen Express' die de corridor India-VAE-Saoedi-Arabië verbindt
16-11-2022 11:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MUMBAI/DUBAI/JEDDAH - Maersk lanceert een nieuwe zeescheepvaartdienst, 'Shaheen Express' vanaf de laatste week van november 2022. De 'Shaheen Express' zal rouleren tussen Mundra, Pipavav, Jebel Ali, Dammam en Jebel Ali en terug naar Mundra, waardoor een stabiele en betrouwbare dienst ontstaat voor de India-VAE-Saoedi-Arabië corridor. De nieuwe dienst zal in de eerste plaats gericht zijn op de stijgende vraag van klanten die handel drijven tussen de Indiase markt en de Golfmarkt.

"De markten beginnen zich te stabiliseren en de oceaannetwerken normaliseren na meer dan twee jaar van verstoringen als gevolg van de Covid-19-pandemie. Gedurende deze tijd hebben we er niet alleen hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat we alle uitdagingen van onze klanten aangingen, maar we kregen ook de kans om vooruit te kijken en te begrijpen wat hun vereisten in de toekomst zouden zijn", zegt Bhavan Vempati, Hoofd Regionaal Oceaanbeheer, Maersk West & Centraal-Azië.

Hij voegde eraan toe: "Door onze klantgesprekken konden we een zinvollere prognose maken rond de stijgende vraag en proactief een nieuwe dienst inzetten om een ​​aanbod van ruimte voor deze vraag te creëren."

De uitgebreide economische partnerschapsovereenkomst (CEPA) tussen India en de VAE is in mei 2022 in werking getreden, waardoor de handelsvolumes tussen de twee landen gestaag toenemen.

De belangrijkste goederen die tussen deze twee landen worden vervoerd en die zullen profiteren van de grotere capaciteit, zijn onder meer FMCG (fast moving consumer goods), zoals elektronica, bederfelijke waren zoals levensmiddelen, detailhandelsgoederen, waaronder textiel en kleding, en chemicaliën. De 'Shaheen Express' komt de exporteurs van de petrochemische sector uit de oostelijke provincie van Saoedi-Arabië ten goede.

De 'Shaheen Express' biedt een verbeterde transittijd en een betere voorspelbaarheid tussen Indiase havens en havens in de Golf in vergelijking met de bestaande diensten.

Bhavan Vempati voegde verder toe: “We blijven toegewijd aan onze klanten in West- en Centraal-Azië en willen hen betrouwbare service bieden. We zullen doorgaan met het opbouwen van robuuste partnerschappen met onze klanten en het ontwerpen van oplossingen die waarde creëren voor hun bedrijf en bijdragen aan de algehele economische groei van de regio.”

De 'Shaheen Express' omvat twee schepen met een nominale capaciteit van 1.700 TEU per week.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden