Clicky


CTPark Amsterdam City zoekt gebruikers

CTPark Amsterdam City zoekt gebruikers
16-11-2022 11:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - CTPark Amsterdam City gaat open voor de verhuur. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich vanaf nu melden. Onlangs werd de laatste van de 14.361 prefab bouwelementen in het gebouw getakeld. Het casco van de eerste XXL-cityhub en de logistieke infrastructuur eromheen zijn klaar. De komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de binnenkant. Het complex gaat begin 2023 open.

CTPark Amsterdam City is een voor Nederlandse begrippen uniek gebouw, stelt Remon Vos, CEO van CTP, eigenaar van het complex. "Het is de eerste XXL-cityhub van Nederland. Het is ontworpen om de ‘last mile’-distributie van en naar het centrum van Amsterdam en omringende steden sneller, efficiënter én zero-emissie te laten verlopen per boot, elektrische vrachtwagen, bus, auto of e-bike."

Alles kan en mag in de cityhub

Remon Vos stelt dat CTP zorgvuldig de tijd neemt om de cityhub te vullen met gebruikers. "Alles kan en mag in de cityhub. Bedrijven vinden er alle ruimte om al hun bedrijfsactiviteiten uit te voeren, van opslag, productie, het verpakken tot de distributie van hun producten. Gebruikers uit de hele breedte van voorzieningen die een stad nodig heeft, kunnen er terecht. Van de e-commerce, foodsector, horeca tot de bouwsector."

Drie jaar geleden startte de bouw van de zeslaagse ‘last mile’-cityhub in het Amsterdamse havengebied van de internationale vastgoedbeheerder CTP.

"Het is mooi dat de bouw nu zover gevorderd is dat we kunnen starten met het vullen van de cityhub", zegt Wim Beelen, initiatiefnemer van de XXL-cityhub verheugd. "Ik hoop dat het complex gevuld wordt met gebruikers die onze passie delen om efficiënter en duurzamer te werken, minder energie te gebruiken en minder CO2-uitstoot te bereiken. En die in de toekomst willen kijken hoe ze de stad samen kunnen bedienen."

125.000 m² opslag- en ‘last mile-’distributieruimte’

De cityhub omvat 125.000 m² opslag- en ‘last mile’-distributieruimte’ verdeeld over twee verdiepingen. Er is gerekend op verdere groei met 80.000 vierkante meter. Op het dak liggen 16.000 zonnepanelen en staan 10 windturbines. Daarmee voorziet het gebouw zichzelf en haar gebruikers volledig van energie.

Ook zijn er 1600 parkeerplekken en (snel)laadvoorzieningen en voor alle mogelijke vormen van elektrisch verkeer. Bij het gebouw dat pal aan het Noordzeekanaal ligt, is een 360 meter lange kade aangelegd. Zo kunnen schepen van elk formaat er laden en lossen. Verder is de infrastructuur rondom het complex aangepast, zodat verkeersstromen snel en veilig bij de cityhub kunnen komen zonder elkaar te kruisen.

De afgelopen weken zijn al veel geïnteresseerde bedrijven rondgeleid over het terrein van CTPark Amsterdam City. "Nu zijn we eindelijk zover dat we de verhuur officieel kunnen starten", stelt makelaar Robert Tiemens bij wie geïnteresseerden zich kunnen melden.

"Dat is een mooie mijlpaal. Hopelijk creëren we hiermee een ecosysteem waarbinnen allerlei soorten bedrijven tot bloei komen en elkaars activiteiten versterken."