Clicky

 
Transport Online - Tesla meldt nieuwe dodelijke ongelukken met automatische piloot

Tesla meldt nieuwe dodelijke ongelukken met automatische piloot

Tesla meldt nieuwe dodelijke ongelukken met automatische piloot
16-11-2022 10:25 | Ongevallen | auteur ANP/BLOOMBERG

WASHINGTON - Tesla heeft in een maand tijd twee nieuwe dodelijke ongelukken bekendgemaakt met auto's met zijn automatische besturingssysteem in de Verenigde Staten. Daarmee komt het totaal sinds juni vorig jaar op zestien. Sinds dat moment is de producent van elektrische auto's verplicht om dit soort ongelukken te rapporteren aan de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration.

De nieuwe ongelukken werden gemeld tussen half september en half oktober, in beide gevallen in een Tesla Model 3. Sinds halverwege vorig jaar zijn alle autoproducenten verplicht om ongelukken met een automatisch besturingssysteem door te geven aan de overheidsdienst. Tesla's worden ook in Nederland standaard geleverd met opties voor automatisch rijden. Of er in ons land hiermee ongelukken zijn gebeurd is niet bekend.

Ook loopt er sinds augustus vorig jaar een onderzoek naar de werking van de automatische piloot van auto's van Tesla. Er wordt vooral gekeken naar hoe de techniek reageert als er een ongeluk is gebeurd, nadat er meerdere botsingen waren geweest met hulpverleners en andere voertuigen. Dit onderzoek is onlangs geïntensiveerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden