Clicky

 
Transport Online - Erdogan gelooft dat Rusland niet achter raketinslag in Polen zit

Erdogan gelooft dat Rusland niet achter raketinslag in Polen zit

Erdogan gelooft dat Rusland niet achter raketinslag in Polen zit
16-11-2022 09:55 | Buitenland | auteur ANP/RTR

DENPASAR - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan "respecteert" de verklaring van Rusland waarin wordt ontkend dat het land raketten heeft afgevuurd op Polen. Hij gelooft dat Rusland "niks te maken heeft" met de dodelijke raketinslag in het NAVO-land.

"Rusland zegt dat dit niets met hen te maken heeft en de Amerikaanse president Joe Biden die zegt dat deze raketten niet van Russische makelij zijn, laat zien dat dit niets met Rusland te maken heeft", zei Erdogan tijdens de G20-top in Indonesië. Biden verklaarde dat het "onwaarschijnlijk" is dat de raket uit Rusland kwam.

De Turkse president zegt dat de situatie moet worden onderzocht. Erdogan laat weten na terugkeer in Turkije contact te zullen opnemen met de Russische president Vladimir Poetin.

Turkije speelt sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne een bemiddelende rol. Ankara droeg bij aan de totstandkoming van de graandeal tussen Oekraïne en Rusland, net als de Verenigde Naties. Er wordt onderhandeld over een verlenging van het akkoord dat nu nog tot 19 november loopt. Erdogan denkt dat de strijdende partijen akkoord zullen gaan met een verlenging.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden