Clicky

 
Transport Online - In december starten onderhandelingen over nieuwe cao openbaar vervoer

In december starten onderhandelingen over nieuwe cao openbaar vervoer

In december starten onderhandelingen over nieuwe cao openbaar vervoer
16-11-2022 09:53 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - De vakbonden (FNV en CNV Vakmensen) gaan in december onderhandelen over een nieuwe cao voor de 13.000 werknemers in het openbaar vervoer.

"We dringen hier al langere tijd op aan. We willen graag zo snel mogelijk starten, de cao loopt namelijk eind dit jaar al af. En er zijn genoeg problemen die we met elkaar moeten zien op te lossen", zegt onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen.

CNV Vakmensen hoopt dat hiermee een eind komt aan de onrust in het openbaar vervoer. Chikhi: "FNV heeft er gelukkig voor gekozen om de acties voorlopig op te schorten en samen met ons te gaan onderhandelen met de werkgevers. We kunnen ons nu echt met elkaar gaan focussen op de nieuwe cao."

Hoge werkdruk

In de nieuwe cao wil de bond vooral, naast een stevige loonsverhoging vanwege de hoge inflatie, aandacht voor een betere ouderenregeling en de hoge werkdruk in het openbaar vervoer. Uit een enquête van de bond blijkt dat maar liefst drie op de vier werknemers lijdt onder de hoge werkdruk.

Onderhandelingen starten op 9 december

CNV Vakmensen stuurt eind deze maand de definitieve voorstellenbrief naar de werkgevers (verenigd in de VWOV). Er zijn drie onderhandelingsdata gepland: 9 december, 16 december en 10 januari. De huidige cao loopt nog tot eind dit jaar. In oktober wist CNV Vakmensen nog te bewegen tot een extra eenmalige uitkering van 1.000 euro, vanwege de hoge inflatie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden