Clicky


Medvedev: Westen dichterbij wereldoorlog na raketincident Polen

Medvedev: Westen dichterbij wereldoorlog na raketincident Polen
16-11-2022 09:11 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MOSKOU - De "vermeende raketaanval" op Pools grondgebied toont aan dat het Westen dichter bij een nieuwe wereldoorlog komt, zegt de Russische oud-president Dmitri Medvedev op Twitter. Medvedev is vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad. In die rol zinspeelde hij eerder op de mogelijkheid om nucleaire wapens te gebruiken als Rusland dat nodig acht. "Door een hybride oorlog tegen Rusland te voeren, komt het Westen dichter bij een wereldoorlog", aldus de politicus.

President Andrzej Duda van NAVO-lid Polen zei eerder dat zijn land geen bewijs heeft waaruit blijkt wie de raket heeft afgevuurd. Zijn Amerikaanse collega Joe Biden gaf op basis van voorlopige informatie aan dat het projectiel mogelijk een Oekraïense luchtafweerraket van het type S-300 was. "Het is onwaarschijnlijk dat die vanuit Rusland is afgevuurd, maar we zullen zien."

De raket trof een Poolse graanfabriek op ongeveer 6 kilometer van de Oekraïense grens en doodde twee mensen. De ambassadeurs van de NAVO-landen komen woensdagochtend bijeen om het incident te bespreken.