Clicky

 
Transport Online - Vrijdag op beperkte schaal acties in leerlingen- en zorgvervoer

Vrijdag op beperkte schaal acties in leerlingen- en zorgvervoer

Vrijdag op beperkte schaal acties in leerlingen- en zorgvervoer
15-11-2022 18:56 | Financieel | auteur Redactie

UTRECHT - Er komen vrijdag op beperkte schaal acties in het leerlingen- en zorgvervoer. In Zeeland, Noord-Holland, Gelderland en Overijssel kunnen reizigers te maken krijgen met acties van taxichauffeurs.

"We realiseren ons de enorme impact die acties voor reizigers kunnen hebben", zegt onderhandelaar Rick Pellis van CNV Vakmensen. "Daarom houden we de acties op dit moment bewust nog beperkt in omvang. We hopen dat grootschalige acties echt niet nodig zullen zijn."

Volgens Pellis is het voeren van acties in deze sector (met circa 22.000 werknemers) een lastig dilemma. ‘De taxichauffeurs zitten eigenlijk helemaal niet op acties te wachten, ze zijn zich bewust van de grote gevolgen voor reizigers. Maar wat de chauffeurs wèl echt willen, is een veel betere cao. Ze willen een leefbaar inkomen, met een eerlijke pauzeregeling en doorbetaling bij ziekte. Dat is echt hard nodig. De sector loopt nu leeg omdat de arbeidsomstandigheden zo belabberd zijn. De cao moet naar een hoger niveau, zodat mensen ook de waardering krijgen voor het belangrijke werk dat ze doen.’

Acties op vrijdag 18 november

De vakbonden (FNV en CNV Vakmensen) hebben werknemers bij de volgende taxibedrijven opgeroepen om vrijdag in actie te komen:

  • Zeeland: Munckhof, De Vlieger en Citax (actielocatie Middelburg, van 7.00 – 10.30 uur)
  • Noord-Holland: Munckhof (actielocatie Zaandam, van 8.30 – 11.00 uur)
  • Gelderland en Overijssel: TCR (actielocatie Zutphen, van 7.00 – 10.00 uur)

CNV hoopt op snelle oplossing

CNV Vakmensen hoopt op een snelle oplossing van het cao-conflict. "Wat ons betreft proberen we hier snel uit te komen. We gaan hierover graag in overleg met de werkgevers. Maar daar ligt nu wel de bal op dit moment. En op de achtergrond ook bij de gemeenten, die verantwoordelijk zijn voor de contracten. Als ze voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, met contracten waarvoor taxibedrijven nauwelijks kunnen rijden, betalen uiteindelijk de reizigers daar een dure prijs voor."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden