Clicky

 
Transport Online - Duitse politie houdt transportcontrole op Duitse A7 [+foto]

Duitse politie houdt transportcontrole op Duitse A7

Duitse politie houdt transportcontrole op Duitse A7 [+foto]
15-11-2022 11:26 | Controles | auteur Redactie

FLENSBURG - De Duitse politie heeft maandag 14 november tussen 09:00 uur en 13:00 uur, in samenwerking met de BAG en de douane, een grote transportcontrole gehouden langs de A7 ter hoogte van rustplaats Jalm in de richting van Denemarken.

In totaal werden zo'n 40 vrachtwagens nader onderzocht. Er werden verschillende overtredingen van wettelijke bepalingen vastgestels zoals rij- en rusttijden en ladinginzekering.

Vijftien chauffeurs overtraden de rij- en rusttijdenwet. Er werden zes overtredingen van ladingzekering vastgesteld, waarvan één tijdens het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Ook transporten met grote capaciteit en zware transporten werden onder de loep genomen. Een bijzonder zwaar transport kwam in het vizier van de agenten: een grote kerstboom, op weg naar een kerstmarkt in het noorden, lag op een oplegger voor het vervoeren van boomstammen, met de takken van de boom aan de zijkanten naar beneden hangend waardoor de breedte van het voertuig aanzienlijk werd overschreden.

De geconstateerde breedte was 3,50 m en de chauffeur kon de voor een dergelijk transport benodigde vergunning niet overleggen, zodat de verdere rit voorlopig verboden moest worden.

De agenten zagen ook een autotransporter geladen met luxe voertuigen op weg naar Denemarken. Er was een vermoeden dat hij te hoog geladen was. Een meting bevestigde dat de geregistreerde hoogte 4,35 m was. De maximaal toegestane hoogte in Duitsland is slechts 4,00 m. De chauffeur moest twee SUV's uitladen voordat hij zijn rit kon voortzetten. Er is een procedure tegen het bedrijf gestart met als doel de opbrengsten van het illegale transport in beslag te nemen, waarschijnlijk in de orde van grootte van vier cijfers.

De voertuigcombinatie van een Nederlandse vrachtwagenchauffeur was te lang en de lading stak veel te ver naar achteren uit. De douane incasseerde ook ter plaatse bijna 400 euro aan ontdoken tol van de chauffeur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden