Clicky

 
Transport Online - Zelenksi op G20-top: dit is het moment om de oorlog te beëindigen

Zelenksi op G20-top: dit is het moment om de oorlog te beëindigen

Zelenksi op G20-top: dit is het moment om de oorlog te beëindigen
15-11-2022 10:00 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR/AFP

DENPASAR - Dit is het moment om een einde te maken aan de "vernietigende" oorlog van Rusland en "duizenden levens te redden", heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski dinsdag via een videotoespraak gezegd tijdens de G20-top op het Indonesische eiland Bali.

"Ik ben ervan overtuigd dat dit het moment is waarop de verwoestende Russische oorlog moet en kan worden gestopt", aldus Zelenski, die de aanwezige leiders, onder wie de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden, toesprak. "Het zal duizenden levens redden." De Russische leider Vladimir Poetin is niet aanwezig, hij wordt vervangen door minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.

Het Oekraïense staatshoofd benadrukt dat de oorlog "rechtvaardig en op basis van het VN-Handvest en het internationaal recht" moet worden beëindigd en roept op tot vrijlating van alle Oekraïense gevangenen. "Kies alstublieft uw pad tot leiderschap en samen zullen we zeker de vredesformule implementeren."

"Er zijn en kunnen geen excuses zijn voor nucleaire chantage", voegde hij eraan toe, waarbij hij de "G19" - met uitzondering van Rusland - nadrukkelijk bedankte voor "het duidelijk maken hiervan". Ook riep hij op tot uitbreiding en verlenging van de graandeal die op 19 november afloopt. Volgens de VN zijn er sinds de deal in juli werd gesloten 10 miljoen ton Oekraïens graan en andere voedingsmiddelen uitgevoerd via de Zwarte Zee. Dat heeft geholpen een wereldwijde voedselcrisis te voorkomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden