Clicky


 


Kaag stelt Balkanreis uit omdat Helder regeringstoestel gebruikt

Kaag stelt Balkanreis uit omdat Helder regeringstoestel gebruikt
14-11-2022 19:16 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Minister Sigrid Kaag (Financiën) stelt haar reis eind november naar de Balkan uit, omdat ze niet kan beschikken over het regeringsvliegtuig, meldt haar ministerie. Dat komt omdat haar collega, sportminister Conny Helder het toestel juist die dagen nodig heeft, omdat ze naar het WK voetbal in Qatar gaat om een wedstrijd bij te wonen. Zij heeft de avond ervoor, op 28 november, nog een lang Kamerdebat over de sportbegroting zodat een gewone lijnvlucht voor haar niet goed zou uitkomen.

Het bezoek van Kaag aan Slovenië, Kroatië en Tsjechië op 28 en 29 november was volgens haar ministerie al maanden geleden gepland. Het staat in het teken van "belangrijke gesprekken zoals over het stabiliteits- en groeipact". Het is volgens de woordvoerster geen optie om met lijnvluchten te gaan, omdat het om drie landen gaat die ze in anderhalve dag bezoekt. De inzet van een privétoestel vindt het departement ongewenst, onder meer omdat dat veel duurder is. Daarom is nu gekozen voor "een praktische oplossing". Het is niet duidelijk wanneer Kaag wel de drie landen zal bezoeken.

RTL Nieuws meldde zondag op basis van ingewijden dat de twee bewindslieden elkaar in de haren waren gevlogen over het gebruik van het toestel. Financiën gaat daar niet op in maar volgens de woordvoerster was er geen sprake van ruzie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions