Clicky

 
Transport Online - OPEC ziet meer onzekerheden op oliemarkt

OPEC ziet meer onzekerheden op oliemarkt

OPEC ziet meer onzekerheden op oliemarkt
14-11-2022 15:20 | Financieel | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

WENEN - Oliekartel OPEC ziet steeds meer onzekerheden op de wereldwijde oliemarkt en stelt zijn verwachting voor de vraag naar olie opnieuw neerwaarts bij. De organisatie wijst onder meer op de hoge inflatie, coronabeperkingen in China, recessiezorgen en renteverhogingen door centrale banken waardoor de olievraag geraakt kan worden.

De olievraag zal dit jaar nu naar verwachting met 2,55 miljoen vaten per dag toenemen. Dat zijn er 100.000 per dag minder dan eerder gedacht. Het is al de vijfde keer sinds april dat de OPEC de prognose voor de olievraag voor dit jaar naar beneden aanpast. Ook voor volgend jaar werd de verwachting verlaagd.

"De wereldeconomie is een periode van aanzienlijke onzekerheid en toenemende uitdagingen ingegaan in het vierde kwartaal van 2022", aldus de OPEC in zijn maandrapport. Het oliekartel is samen met bondgenoten als Rusland bezig de productie te verminderen om zo de prijzen te stutten. De productie van de OPEC+ gaat deze maand met 2 miljoen vaten per dag omlaag. Dat besluit heeft tot grote kritiek geleid van de Verenigde Staten omdat die juist willen dat de prijzen aan de pomp dalen.

De OPEC+ vergadert begin december op het hoofdkantoor in Wenen opnieuw over de productie. De olieminister van Saudi-Arabië, dat wordt gezien als de leider van de OPEC, zei op de klimaattop in Egypte dat de alliantie van olieproducerende landen voorzichtig zal blijven met het productiebeleid.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions