Clicky

 
Transport Online - Macron gaat Xi vragen om Rusland 'onder druk' te zetten

Macron gaat Xi vragen om Rusland 'onder druk' te zetten

Macron gaat Xi vragen om Rusland 'onder druk' te zetten
14-11-2022 15:13 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/AFP

PARIJS - De Franse president Emmanuel Macron gaat zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping vertellen dat het in het "belang" van Beijing is om Rusland "onder druk te zetten" over de invasie van Oekraïne. De twee ontmoeten elkaar dinsdag aan de zijlijn van de G20-top in Indonesië.

Macron hoopt dat de Chinese druk ertoe zal leiden dat Rusland "terugkeert naar de onderhandelingstafel en het internationaal recht respecteert", aldus zijn kantoor. China heeft opgeroepen tot een einde van het geweld in Oekraïne, maar valt Rusland niet af door bijvoorbeeld zoals het Westen sancties af te kondigen. De leiders van China en Rusland spraken kort voor het uitbreken van de oorlog een partnerschap "zonder grenzen" af.

Na de top, die dinsdag en woensdag plaatsvindt, zal Macron telefonisch contact opnemen met de Russische president Vladimir Poetin. De twee leiders hebben na het uitbreken van de oorlog contact gehouden. Poetin is zelf niet bij de top in Indonesië. Hij stuurt een delegatie onder leiding van buitenlandminister Sergej Lavrov.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden