Clicky

 
Transport Online - Werknemers olieraffinaderij BP in Rotterdam voeren actie

Werknemers olieraffinaderij BP in Rotterdam voeren actie

Werknemers olieraffinaderij BP in Rotterdam voeren actie
14-11-2022 14:50 | Financieel | auteur ANP

ROTTERDAM - Werknemers van olieraffinaderij BP in Rotterdam zijn maandag begonnen met actievoeren, nu een ultimatum voor een beter cao is verlopen. Volgens CNV Vakmensen beginnen zij met stiptheidsacties die vooral het bedrijf zelf zullen treffen. "Maar hoe langer het duurt, hoe meer impact de acties krijgen", zegt Jaap Bosma, onderhandelaar bij CNV.

De vakbond had BP een ultimatum gesteld met als eis een loonsverhoging van 6 procent en een regeling waarbij werknemers kunnen meeprofiteren van de bedrijfswinst. De olieraffinaderij noemt de eisen echter "niet marktconform".

Medewerkers begonnen maandag met zogeheten stiptheidsacties, waarbij ze zich veel strenger aan allerlei protocollen houden. "Dat betekent een stuk vertraging in hun werk. Als dat de werkgever niet in beweging brengt, zullen ze zich daarna ook strenger gaan richten op de vergunningen, waardoor andere processen vertraging oplopen", zegt Bosma. Daarna volgen stakingen "die wat meer maatschappelijke impact gaan hebben. Maar zo ver is het nog lang niet."

De raffinaderij van BP produceert ongeveer 400.000 vaten olie per jaar en is een belangrijke leverancier van diesel in Noord-Europa.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden