Clicky

 
Transport Online - Marineschip Zr.Ms. Holland start met drugsvangsten in Caribisch Gebied

Marineschip Zr.Ms. Holland start met drugsvangsten in Caribisch Gebied

Marineschip Zr.Ms. Holland start met drugsvangsten in Caribisch Gebied
14-11-2022 14:39 | Marine | auteur Redactie

DEN HELDER - Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Holland heeft op 24 en 27 oktober twee drugstransporten onderschept in de Caribische Zee.

De eerste zogeheten go-fast werd ontdekt door een Amerikaans maritiem patrouillevliegtuig, waarna Zr.Ms. Holland geactiveerd werd. Met de geëmbarkeerde US Coast Guard helikopter en de snelle FRISC-onderscheppingsboten werd de go-fast achterhaald.

De eerste go-fast had ruim 500 kilogram contrabande drugs aan boord. Het tweede onderschepte drugstransport bedroeg 400 kilogram contrabande cocaïne. Alle pakketten werden in beslag genomen en de verdachte smokkelaars aan boord de go-fast zijn aangehouden.

De verdachten en de contrabande zijn op een later moment overgedragen aan een Amerikaanse Kustwachtcutter voor vervolging in de Verenigde Staten. In totaal zijn ruim 900 kilogram drugs in beslag genomen.

Zr.Ms. Holland is sinds oktober 2022 als stationsschip Caribisch gebied actief in de regio en wisselt counterdrugsoperaties af met het ondersteunen van de Kustwacht Caribisch gebied.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden