Clicky

 
Transport Online - Gasprijs flink omhoog door voorspelling kouder weer

Gasprijs flink omhoog door voorspelling kouder weer

Gasprijs flink omhoog door voorspelling kouder weer
14-11-2022 13:47 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

AMSTERDAM - De Europese gasprijs ging maandag flink omhoog door voorspellingen dat er kouder weer in delen van Europa aankomt. Daardoor wordt de verwarming waarschijnlijk weer hoger gezet, wat dus de vraag naar gas zou aanjagen. De afgelopen tijd zorgde mild herfstweer juist voor een daling van de prijs.

Op de toonaangevende Amsterdamse gasmarkt steeg de gasprijs maandag met 10 procent tot bijna 108 euro per megawattuur. Vorige week daalde de gasprijs nog met 15 procent. De prijs ligt nogal altijd ver onder de pieken van rond de 350 euro die eind augustus werden bereikt.

Volgens het Amerikaanse bedrijf Maxar Technologies, dat onder meer satellietmetingen uitvoert, zullen de temperaturen in Duitsland en het noorden van Europa komend weekend gaan dalen. Overigens zei het aardobservatieprogramma Copernicus van de Europese Unie dat er een grote kans is dat de winter in Europa zachter zal zijn dan normaal.

De gasprijs wordt ook gestuwd door het stilleggen van de productie bij het Noorse gas- en olieveld Asgard vanwege technische problemen. Volgens het Noorse gasconcern Equinor was er zondag een brand bij een technische installatie en zal de productie nog enige tijd plat liggen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden