Clicky

 
Transport Online - Containerterminal RWG brengt toeslag van 15 euro in rekening tijdens piekuren

Containerterminal RWG brengt toeslag van 15 euro in rekening tijdens piekuren

Containerterminal RWG brengt toeslag van 15 euro in rekening tijdens piekuren
14-11-2022 12:14 | Transport | auteur Redactie

ROTTERDAM - De Rotterdamse containerterminal RWG voortdurend naar het verder optimaliseren van de logistieke afhandeling op de terminal te streven. In dit kader zal RWG een wijziging doorvoeren voor de tijdslots in het truck appointment system om, volgens eigen zeggen, het afhandelingsproces op de terminal beter te stroomlijnen en de beschikbare capaciteit te optimaliseren.

Vanaf woensdag 1 februari 2023 zal er een toeslag van €15 (excl. BTW) vereist zijn voor het boeken van een tijdslot tijdens piekuren, tussen 06:00 uur ’s ochtends en 17:59 uur ’s avonds op werkdagen.

De invoering van deze wijziging is een maatregel die RWG neemt in verband met de drukte op de terminal op de desbetreffende tijden. Het is van belang dat er meer spreiding komt in het aan- en afleveren van containers via de weg, zegt RWG.

"Dit is niet alleen in het belang van RWG, maar voor de hele keten. Met deze maatregel wil RWG de bezetting van de tijdslots beter benutten om zodoende een efficiëntere doorstroom van containers te realiseren en de beschikbare capaciteit beter te benutten", aldus RWG.

Er verandert verder niets aan het boekingsproces. Op het moment dat er een afspraak tijdens piekuren wordt geboekt dan brengt RWG daarvoor een toeslag in rekening.

"Om een vlotte en efficiënte doorstroom te waarborgen tijdens de genoemde piekuren willen wij alle truck operators vriendelijk verzoeken vanaf vrijdag 18 november 2022 jouw Secure Logistics account te gebruiken en in te loggen in XS-ID Online. Ga daarna naar de pagina bedrijfsgegevens en scroll naar beneden totdat je bij het kopje ‘contracten’ bent aangekomen. Vervolgens kun je hier akkoord gaan (groen vinkje zetten) bij Algemene voorwaarden van RWG voor het boeken van tijdslots. Zonder akkoord zal het vanaf zaterdag 31 december 2022 niet mogelijk zijn om een tijdslot te boeken. De daadwerkelijke facturatie van de toeslag start per woensdag 1 februari 2023", waarschuwt RWG.

Voor vervoerders die jaarlijks meer dan zestig keer, per CargoCard, een tijdslot boeken volgt er een restitutie in de kosten van de door hen in gebruik genomen CargoCards. Deze voorwaarde geldt 1 jaar na start facturatie.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden