Clicky

 
Transport Online - EU komt met nieuwe sancties voor Iran om smoren protesten

EU komt met nieuwe sancties voor Iran om smoren protesten

EU komt met nieuwe sancties voor Iran om smoren protesten
14-11-2022 12:16 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BRUSSEL - De Europese Unie legt Iran nieuwe strafmaatregelen op voor het onderdrukken van protesten. Ook de Iraanse hulp aan Rusland in de oorlog tegen Oekraïne blijft de EU grote zorgen baren, maar daarvoor volgen nog geen extra sancties.

De buitenlandministers van de EU-landen zullen de nieuwe maatregelen tijdens hun overleg in Brussel maandag goedkeuren, zei buitenlandchef Josep Borrell voor aanvang. Personen en organisaties die verantwoordelijk zijn voor het onderdrukken van de protestbeweging kunnen zich volgens EU-bronnen opmaken voor inreisverboden en de bevriezing van eventuele bezittingen in de EU.

De unie strafte eerder al onder andere de Iraanse zedenpolitie, de oproerpolitie en een aantal politiecommissarissen voor het neerslaan van de protesten. Die braken uit na het overlijden van een jonge vrouw in handen van de zedenpolitie, maar lijken door de repressie dood te bloeden.

Ook voor het leveren van kamikazedrones voor de Russische oorlog in Oekraïne legde de EU Iran al sancties op. Daar blijft het vooralsnog bij, zegt Borrell. De unie is nagegaan of Iran Rusland mogelijk ook voorziet van raketten, maar vond daarvoor volgens hem nog geen bewijs.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden