Clicky

 
Transport Online - Politie haalt onveilige oplegger met vrachtwagentrekkers van de weg

Politie haalt onveilige oplegger met vrachtwagentrekkers van de weg

Politie haalt onveilige oplegger met vrachtwagentrekkers van de weg
14-11-2022 12:02 | Buitenland | auteur Redactie

LUDWIGSBURG - Dankzij een oplettende weggebruiker konden Duitse politieagenten een onveilige vrachtwagen uit het verkeer halen. Zondagochtend vroeg rond 02.30 uur meldde de getuige telefonisch wat volgens hem een ​​overbeladen vrachtwagen was die over de Duitse A8 reed vanuit Karlsruhe in de richting van München.

De politie kon de trekker met oplegger met Frans kenteken in het gebied van de rustplaats Sindelfingen Wald vinden en vervolgens controleren.

De oplegger bleek beladen te zijn met twee vrachtwagentrekkers en andere vrachtwagenonderdelen, hoewel de oplegger totaal ongeschikt was voor deze lading en zowel de toelaatbare breedte als de toelaatbare hoogte werd overschreden.

De 38-jarige vrachtwagenchauffeur kon voor deze bijzondere afmetingen geen ontheffing of ontheffing van het zondagsrijverbod overleggen.

Bovendien was de oplegger zelf zwaar beschadigd en niet geschikt om mee te rijden. Verder werd vastgesteld dat noch de trekker, noch de oplegger een geldige vergunning hadden.

De vrachtwagenchauffeur mocht niet verder rijden en kreeg te horen dat de lading door de verantwoordelijke expediteur voor verder vervoer op een geschikte dieplader moest worden geladen.

Het is niet bekend of de vrachtwagenchauffeur een boete heeft gekregen en hoe hoog deze dan was.

De politie onderzoekt nog of de benodigde vergunningen voor het transport en de voorgeschreven exportdocumenten voor de vracht wel beschikbaar waren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden