Clicky


Media: Lavrov bij aankomst in Indonesië naar ziekenhuis

Media: Lavrov bij aankomst in Indonesië naar ziekenhuis
14-11-2022 11:07 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

DENPASAR - De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov is na aankomst in Indonesië naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt persbureau AP op basis van Indonesische functionarissen. Het is niet duidelijk wat er met Lavrov aan de hand zou zijn. Zijn ministerie ontkent de berichten.

Volgens twee van de functionarissen, die anoniem met AP spraken, zou de minister behandeld worden voor een hartaandoening. Lavrovs woordvoerder zegt dat het "natuurlijk nepnieuws" is dat hij naar het ziekenhuis zou zijn gebracht. Het ministerie deelde een video waarin Lavrov glimlacht en zegt dat de berichten over hem onderdeel zijn van "een politiek spel".

Maar de gouverneur van het Indonesische eiland Bali zegt dat Lavrov wel degelijk in het ziekenhuis was voor een "controle". De minister zou het ziekenhuis inmiddels wel weer hebben verlaten en "in goede gezondheid" zijn. Het Russische staatspersbureau TASS meldt dat Lavrov in zijn hotel is en zich voorbereidt op de G20-top, waarvoor hij op Bali is.

Lavrov is bij de G20 de vervanger van president Vladimir Poetin, die in Moskou blijft. Zijn aanwezigheid in Indonesië zorgt voor ongemak bij de andere deelnemers. Westers landen hebben erop aangedrongen Rusland te weren van de top, maar gastheer Indonesië wilde dat niet. Volgens de Britse krant The Guardian wordt er geen groepsfoto gemaakt omdat de westerse leiders niet met Lavrov willen poseren.