Clicky


FC Groningen ontslaat trainer Frank Wormuth

FC Groningen ontslaat trainer Frank Wormuth
14-11-2022 10:18 | Sport | auteur ANP

GRONINGEN - FC Groningen heeft trainer Frank Wormuth ontslagen. De Duitse trainer, afgelopen zomer begonnen bij Groningen, moet vertrekken omdat er "binnen de club onvoldoende draagvlak is" voor hem. FC Groningen sloot de eerste seizoenshelft af met een nederlaag tegen Fortuna Sittard (2-3) en staat in de Eredivisie maar net boven de degradatiestreep op de vijftiende plaats.

Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus was het aanstellen van Wormuth "een grote inschattingsfout", die hij zichzelf "enorm aanrekent". Fledderus vindt dat sprake is van "geen goede match" tussen club en trainer.

FC Groningen maakte begin van dit jaar al bekend dat Wormuth met ingang van dit seizoen de hoofdtrainer zou zijn. De Duitser, die een driejarig contract ondertekende, volgde Danny Buijs op. Wormuth werkte de afgelopen vier seizoenen bij Heracles Almelo. Hij werd half mei vervroegd weggestuurd door Heracles nadat de ploeg in de play-offs om promotie/degradatie was beland. Het had voor de Almeloërs niet het gewenste effect, want ze degradeerden alsnog naar de Keuken Kampioen Divisie.

"We hebben afgelopen winter met de volle overtuiging voor Frank gekozen als nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen", zegt Fledderus. "De werkwijze van Frank is onvoldoende aangeslagen. Wij zijn van mening dat het hem niet is gelukt om voldoende draagvlak te creëren en zijn ideeën over te brengen op zijn staf en de spelersgroep. Er is te weinig duidelijkheid en verbinding. Dat zie je terug in een gebrek aan ontwikkeling van de spelersgroep, de staf en in de resultaten. De juiste voorwaarden om structureel en duurzaam succes te boeken, waren in onze ogen niet aanwezig."

Groningen won slechts drie van de veertien competitiewedstrijden en moest tegen Fortuna Sittard diep in blessuretijd de achtste nederlaag incasseren. Wormuth kreeg ook kritiek vanwege enkele uitspraken. Zo vergeleek hij onlangs de tijdelijke boycot door zijn spelers van RTV Noord met de situatie in Iran, waar mensen de straat op gingen om te protesteren.