Clicky

 
Transport Online - Verzekeraar TVM: Wees alert op verdachte schadeclaims

Verzekeraar TVM: Wees alert op verdachte schadeclaims

Verzekeraar TVM: Wees alert op verdachte schadeclaims
14-11-2022 10:04 | Overig | auteur Redactie

HOOGEVEEN - TVM Verzekeringen waarschuwt transportondernemers voor verdachte schadeclaims. "In de afgelopen maanden ontvangt onze afdeling Speciale Zaken steeds vaker meldingen waarin relaties aansprakelijk worden gesteld voor een aanrijding, terwijl deze niet heeft plaatsgevonden", aldus TVM.

"Een vrachtwagen van onze relatie zou schade hebben toegebracht aan de spiegel van een personenauto. De schade is beperkt. De tegenpartij wenst het op een pragmatische manier te regelen, zonder tussenkomst van de verzekeraar. De gemelde schades vallen binnen het eigen risico. We begrijpen dat onze relatie daarom de ‘tegenpartij’ soms gewoon betaald", gaat de verzekeraar verder.

"Vermoedelijk staan er personen op een bepaalde locatie om te kijken welke vrachtwagens er passeren. Hierna wordt op basis van kenteken en bedrijfsnamen/logo’s contact gezocht met het transportbedrijf. Tot nu toe komen de bij ons binnengekomen meldingen uit de regio Nijmegen, in de omgeving van industrieterrein Bijsterhuizen."

De verzekeraar waarschiwt transportbedrijven alert te zijn op dit soort malafide claims en adviseert de wagenparkbeheerders op de hoogte te stellen van deze werkwijze.

Heeft u ook een verdachte claim ontvangen of vermoedt u misbruik? TVM adviseert u om terughoudend om te gaan met directe uitbetaling. En om aangifte te doen bij de politie. Graag ontvangt TVM deze meldingen ook via specialezaken@tvm.nl. Vermeld bij uw melding de locatie, datum en het schadebeeld en stuur eventueel foto’s en correspondentie mee.  

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden