Clicky

 
Transport Online - Nieuwe containerroute verbindt Stockholm rechtstreeks met Rotterdam en Hull

Nieuwe containerroute verbindt Stockholm rechtstreeks met Rotterdam en Hull

Nieuwe containerroute verbindt Stockholm rechtstreeks met Rotterdam en Hull
14-11-2022 09:46 | Buitenland | auteur Redactie

STOCKHOLM - In november introduceerde rederij SUN Line Shipping een gloednieuwe containerdienstroute Rotterdam-Stockholm-Hull. Dit betekent dat Stockholm Norvik Port nu twee nieuwe bestemmingsverbindingen heeft, wat de status van de haven als een belangrijk logistiek knooppunt in de regio Stockholm verder versterkt.

Op 11 november werd de nieuwe containerdienstroute Rotterdam-Stockholm-Hull in gebruik genomen. Rederij SUN Line Shipping, een dochteronderneming van ThorSvecon Group AB (TSG AB), heeft haar vloot uitgebreid en het containerschip Perseus op de route geïntroduceerd. Het schip heeft een laadcapaciteit van 660 TEU en zal één dag per week van en naar Stockholm Norvik Port varen.

“We zien een continue toename van de vraag van vrachteigenaren die goederen willen vervoeren tussen Zweden, Nederland en Engeland, en nu is de tijd rijp. Opereren vanuit de nieuwste haven van Zweden, Stockholm Norvik, voelt als een natuurlijke stap en is volledig in lijn met ons doel om onze positie in de oostkustscheepvaart te versterken”, legt Eric Hjalmarsson, CEO van TSG AB, uit.

Rotterdam en Hull zijn twee gloednieuwe bestemmingen die nu kunnen worden bereikt vanuit Stockholm Norvik Port, waarmee de positie van de haven als een belangrijk logistiek knooppunt in de regio Groot-Stockholm wordt verstevigd.

“Het is een genoegen dat weer een andere klant ervoor heeft gekozen om zich in te zetten voor de modernste haven van Zweden. Stockholm Norvik biedt een onovertroffen locatie met de nabijheid van 50 procent van het totale Zweedse verbruik. Stockholm Norvik ontwikkelt zich nu tot de logistieke hub die het moest zijn”, zegt Johan Wallén, Chief Commercial Officer bij Ports of Stockholm.

De containerterminal in Stockholm Norvik Port wordt gerund door Hutchison Ports Stockholm. Hutchison Ports is de grootste terminaloperator ter wereld, met 53 havens in 27 landen.

“De toegenomen connectiviteit van en naar Stockholm Norvik geeft onze klanten meer alternatieven om uit te kiezen en nog meer flexibiliteit. We zijn erg blij dat SUN Line Shipping de voordelen ziet van de introductie van een nieuwe service die hun bestaande klanten en nieuwe klanten de mogelijkheid geeft om rechtstreeks verbinding te maken met de regio rond Stockholm”, zegt Lawrence Yam, CEO van Hutchison Ports Stockholm AB.

Stockholm Norvik Port is een nieuwe RoRo- en containerhaven met de best mogelijke ligging in de Oostzee. Korte aanrijroutes en efficiënte vervoersverbindingen bieden directe toegang tot een van de snelst groeiende regio's van Europa.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  KLG EUROPE
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden