Clicky

 
Transport Online - Turkse president Erdogan: explosie in Istanbul was aanslag

Turkse president Erdogan: explosie in Istanbul was aanslag

Turkse president Erdogan: explosie in Istanbul was aanslag
13-11-2022 19:34 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

ISTANBUL - Een explosie in het centrum van de Turkse stad Istanbul zondagmiddag was een aanslag, heeft president Recep Tayyip Erdogan bekendgemaakt. Volgens Erdogan zijn zes mensen omgekomen en vielen er 58 gewonden. Vice-president Fuat Oktay stelde dat aantal later bij tot 81 gewonden. Ook zei hij dat het gaat om een zelfmoordaanslag gepleegd door een vrouw.

De explosie gebeurde rond 16.20 uur (lokale tijd) in de Istiklal-straat, een populaire winkelstraat vlakbij het Taksim-plein. Wie er achter zit, is niet bekend. Erdogan beloofde echter dat de daders zullen worden achterhaald en gestraft.

Direct na de explosie gingen er geruchten dat het om een zelfmoordaanslag ging. Ook doken er video's op waarop te zien is dat een vrouw vlak voor de knal iets achterlaat in de drukke winkelstraat. Erdogan bevestigde dat een vrouw bij de aanslag betrokken was.

Vaker doelwit

Het Taksim-plein en de Istiklal-straat liggen in het Europese deel van Istanbul en trekken veel toeristen. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag laat weten dat er geen signalen zijn dat Nederlanders getroffen zijn door de aanslag. Het ministerie houdt contact hierover met de Turkse autoriteiten.

In het verleden is het gebied rond Taksim vaker het doelwit geweest van dodelijke terreuraanslagen. In 2016 kwamen vier mensen om toen een zelfmoordterrorist zichzelf opblies in de Istiklal-straat. Veel winkeliers in de wijk Beyoglu, waarin de straat ligt, sloten na de aanslag hun winkels. Voetbalclub Galatasaray heeft zijn wedstrijd van zondagavond afgelast. Ook andere grote voetbalclubs uit Istanbul spelen niet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden