Clicky

 
Transport Online - Man (27) vast voor aansteken brand appartementencomplex Amsterdam

Man (27) vast voor aansteken brand appartementencomplex Amsterdam

Man (27) vast voor aansteken brand appartementencomplex Amsterdam
13-11-2022 19:28 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie heeft een 27-jarige man opgepakt op verdenking van het aansteken van de brand in het appartementencomplex aan de Voetbalstraat in Slotervaart in Amsterdam Nieuw-West. Het gaat om de bewoner van de woning waar de brand ontstond.

Rond 08.30 uur kreeg de politie een melding van geluidsoverlast in de woning. "Ter plaatse treffen de politiemedewerkers de 27-jarige bewoner aan. Op dat moment is er net brand in de woning ontstaan", legt de politie uit.

Het gaat om een brand in het Startblok Riekerhaven, een complex voor statushouders en jongeren. Zo'n driehonderd tot vierhonderd bewoners van diverse blokken werden geëvacueerd en opgevangen in een nabijgelegen sporthal. Rond 13.00 uur had de brandweer het vuur onder controle.

Slachtofferhulp

Het blok waarin de brand woedde bestaat uit 75 woningen. Een aantal hiervan is ingestort. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er momenteel gezocht wordt naar een opvanglocatie voor langere termijn voor de mensen die hun huis zijn kwijtgeraakt. Tot die tijd worden zij opgevangen in de Sporthallen Zuid. Ook wordt er voor de bewoners slachtofferhulp geregeld.

De bewoners van wie de huizen geen brand- of waterschade hebben opgelopen, kunnen mogelijk zondagavond weer naar huis, mits de stroom weer aangesloten kan worden. Bij de brand raakte niemand gewond. Wel zijn zes mensen ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel omdat ze rook hadden ingeademd, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Over eventueel omgekomen huisdieren is nog niets bekend.

Volgens verscheidene bewoners waren er al langer zorgen over de veiligheid van het complex. Zo waaide eerder dit jaar het dak van een aantal woningen tijdens een heftige storm. De woordvoerder van de gemeente kan daar vooralsnog niet veel over kwijt, behalve dat er uitgebreid onderzoek wordt gedaan naar de veiligheid van het complex.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden