Clicky

 
Transport Online - Gewonde bij grote brand in appartementencomplex in Amsterdam

Gewonde bij grote brand in appartementencomplex in Amsterdam

Gewonde bij grote brand in appartementencomplex in Amsterdam
13-11-2022 10:16 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Bij een grote brand die zondagochtend woedt in een appartementencomplex in Amsterdam Nieuw-West is één persoon gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe ernstig de verwondingen zijn, is nog niet duidelijk, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Bij de brand, die nog niet onder controle is, komt veel rook vrij, die in de wijde omgeving te zien is. De brandweer adviseert omwonenden dan ook ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen. Er zijn volgens de woordvoerder veel wagens ingezet, onder meer van de brandweer Kennemerland, om het vuur te blussen. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen.

De brand is uitgebroken aan de Voetbalstraat in Slotervaart. Daar staat het zogeheten Startblok Riekerhaven, een woonproject bedoeld voor jonge vluchtelingen die net een verblijfsvergunning hebben gekregen (statushouders) en jongeren uit Nederland. Het complex bestaat uit containerwoningen. De brand begon in één woning op de tweede verdieping en sloeg daarna over op andere woningen.

Het hele complex is inmiddels ontruimd. Vooralsnog worden de bewoners niet opgevangen, maar dit wordt zo snel mogelijk geregeld, aldus de woordvoerder van de brandweer. Om hoeveel bewoners het gaat, is nog niet duidelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden