Clicky


Twee gebouwen ingestort in centrum van Lille

Twee gebouwen ingestort in centrum van Lille [+foto's]
12-11-2022 12:08 | Buitenland | auteur ANP

LILLE - [update 17:00 uur] In het centrum van de Noord-Franse stad Lille zijn zaterdagochtend twee panden ingestort. Dat gebeurde voordat de winkels openden. Volgens de Franse media wordt één persoon vermist. Naar hem is een zoekactie gaande.

De appartementengebouwen stonden aan een straat vlakbij het Place du Théâtre, waar op een gemiddelde zaterdagochtend veel winkelend publiek loopt. Van de zes appartementen in de panden werden er vier bewoond. Een van de bewoners ligt vermoedelijk onder het puin. Een woordvoerder van de hulpdiensten zei dat de auto van de man, een arts, in de garage stond. Hij had zaterdag dienst maar kwam niet opdagen en nam ook zijn telefoon niet op.

De panden waren in de nacht van vrijdag op zaterdag al ontruimd. "Een jonge man kwam om drie uur 's nachts thuis en realiseerde zich dat de muur verbogen was", zei de burgemeester van Lille, Martine Aubry, tegen de krant Le Voix du Nord. De man waarschuwde daarop de hulpdiensten, die besloten het gebouw te ontruimen. De bewoners zijn opgevangen in een hotel of bij familie.