Clicky

 
Transport Online - Stroomstoring in Hilversum en omstreken

Stroomstoring in Hilversum en omstreken

Stroomstoring in Hilversum en omstreken
11-11-2022 16:22 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - [update 16:50 uur] Hilversum en omliggende plaatsen zijn vrijdagmiddag rond 15.30 uur korte tijd getroffen door een elektriciteitsstoring. Er kwamen meldingen vanaf het Mediapark in Hilversum, waar onder meer de NOS en RTL zitten, van radiozender KINK in Hilversum, vanuit het Singer Museum in Laren en van radiozender 100%NL uit Naarden.

Ook ziekenhuis Tergooi in Blaricum bevestigde last te hebben gehad van een stroomstoring. Een treinreiziger meldde op Twitter niet te kunnen uitchecken door de stroomstoring. En de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek kreeg meldingen binnen van mensen die vastzaten in liften. In Naarden werkten de verkeerslichten enige tijd niet.

Bij de NOS, Talpa en RTL werd tijdelijk gebruik gemaakt van noodaggregaten, lieten woordvoerders weten. Bij deze bedrijven werkt alles inmiddels weer.

Storing verholpen

Volgens een woordvoerster van netbeheerder Liander is de stroomstoring alweer verholpen en heeft deze maar enkele minuten geduurd. De beheerder verwees eerder op Twitter naar de landelijke netbeheerder TenneT. Daar zou storing zijn in het hoogspanningsnet. Maar TenneT liet weten dat de storing niet bij hen zit.

Liander zegt nog te onderzoeken waar de storing precies vandaan is gekomen. Ongeveer 100.000 huishoudens, consumenten en bedrijven waren de dupe van de kortstondige storing.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden