Clicky

 
Transport Online - DP World versterkt aanwezigheid in Rotterdam met nieuw kantoor

DP World versterkt aanwezigheid in Rotterdam met nieuw kantoor

DP World versterkt aanwezigheid in Rotterdam met nieuw kantoor
11-11-2022 14:11 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - DP World heeft in Rotterdam een nieuw kantoor geopend in de Waalhaven. De Rotterdam Hub biedt plaats aan meerdere bedrijfsonderdelen waarmee een centrale plek voor samenwerking en klantcontact is gecreëerd. Het nieuwe kantoor staat symbool voor DP World’s wereldwijde ambitie voor het leveren van geïntegreerde supply chain-oplossingen, vanaf de fabrieksvloer tot aan de voordeur van de klant.

Centraal punt voor samenwerking en klantcontact

In de Rotterdam Hub zijn o.a. DP World Logistics Europe, DP World Intermodal en een deel van P&O Ferrymasters gevestigd. Verder zijn er flexplekken voor medewerkers van andere DP World bedrijven. Bovenal wil DP World van de Rotterdam Hub een locatie maken waar samenwerking tussen de diverse bedrijfsonderdelen, klanten en overige stakeholders centraal staat.

De opening van de Rotterdam Hub werd ingeleid door speeches van Rashid Abdulla, CEO van DP World Europe en Allard Castelein, president-directeur van Havenbedrijf Rotterdam.

Rashid Abdulla benadrukte: “De opening van de DP World Rotterdam Hub is een belangrijke stap op weg naar een end-to-end supply chain-dienstverlening aan onze klanten, zowel in Europa als daarbuiten. Voortdurende investeringen in intermodale oplossingen, digitalisering en duurzaamheid staan centraal in het realiseren van deze ambitie.”

Allard Castelein: “Wij waarderen DP World’s leidende rol in de wereldwijde logistiek. De keuze van DP World voor een belangrijke hub in onze haven zien wij als een krachtig bewijs dat Nederland, en Rotterdam in het bijzonder, een stabiel, betrouwbaar en modern ondernemingsklimaat biedt voor de wereldhandel.”

Omvangrijk Europees inlandnetwerk

Vanuit de Rotterdam Hub stuurt DP World ook het eigen omvangrijke Europese inlandnetwerk aan. Twaalf inlandterminals verspreid over Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en België, duurzaam verbonden via spoor en binnenvaart met de belangrijkste Europese havens.

Rob Harrison, Vice President Europe bij DP World: “Via ons Europees netwerk van inland terminals en ons groeiend aantal Europese spoor- en binnenvaartverbindingen kunnen wij meer flexibiliteit inbouwen en de carbon footprint van alle betrokken partijen reduceren. De haven van Rotterdam speelt hierin een belangrijke rol."

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden