Clicky

 
Transport Online - Brug bij Cherson ingestort, Russische terugtrekking lastiger [+video]

Brug bij Cherson ingestort, Russische terugtrekking lastiger

Brug bij Cherson ingestort, Russische terugtrekking lastiger [+video]
11-11-2022 11:17 | Buitenland | auteur ANP/RTR

CHERSON - [update 11:50 uur] De terugtrekking van Russische troepen en materieel van de westelijke oever van de rivier de Dnjepr in de Zuid-Oekraïense regio Cherson is vrijdagochtend voltooid, meldde het Russische ministerie van Defensie volgens persbureau TASS. Het bericht kwam nadat was gebleken dat de enige brug bij de stad Cherson die leidt naar de door Rusland gecontroleerde oostelijke oever van de rivier, is ingestort. Op foto's die Oekraïense media publiceerden is te zien dat hele delen van de Antonivsky-brug ontbreken.

Rusland maakte woensdag bekend zich terug te trekken van de westelijke oever na het steeds succesvollere Oekraïense tegenoffensief. Het ministerie in Moskou stelt dat er geen militair materieel of soldaat meer is aan de westelijke kant en dat het tijdens de terugtrekking geen verliezen heeft geleden.

Volgens inlichtingen van de Oekraïners hadden de Russen tienduizenden militairen in Cherson. De terugtrekking zou wel een week kunnen duren, aldus Kiev, dat eerder zei niet af te gaan op mededelingen uit Moskou.

De oorzaak van de instorting van de brug was niet meteen duidelijk. Oekraïne heeft eerder wel aanvallen op de brug uitgevoerd om de bevoorrading van Russische troepen te hinderen, maar het kan ook zijn dat Rusland erachter zit. De volgende brug over de rivier ligt tientallen kilometers van Cherson.

Het Kremlin zei vrijdag dat de terugtrekking de status van de regio Cherson niet verandert. Moskou heeft die regio uitgeroepen tot deel van Rusland nadat het delen van bezette gebieden had ingelijfd na omstreden referenda.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,924
  Diesel1,726

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions