Clicky

 
Transport Online - Silk Way West Airlines bestelt vier Boeing 777-8 Freighters

Silk Way West Airlines bestelt vier Boeing 777-8 Freighters

Silk Way West Airlines bestelt vier Boeing 777-8 Freighters
11-11-2022 11:14 | Buitenland | auteur Redactie

SEATTLE - Boeing en Silk Way West Airlines hebben een bestelling van twee 777-8 Freighters afgerond, met opties voor twee extra vliegtuigen. De twee bedrijven maakten de overeenkomst donderdag bekend tijdens een ondertekeningsceremonie in het Seattle Delivery Center van Boeing Commercial Airplanes.

De Azerbeidzjaanse vrachtvervoerder, die 40 bestemmingen over de hele wereld bedient, is de eerste klant in de Eurazië-regio die het nieuwste, meest capabele en zuinigste tweemotorige vrachtvliegtuig in de sector bestelt.

"We zijn verheugd deze order met onze jarenlange partner Boeing aan te kondigen en een van 's werelds eerste klanten te worden voor het nieuwste vrachtvliegtuig", aldus Zaur Akhundov, Silk Way Group president.

"Dit jaar viert Silk Way West Airlines haar tiende verjaardag en de afgelopen tien jaar heeft de luchtvaartmaatschappij een vloot van Boeing geëxploiteerd. De overeenkomst van vandaag weerspiegelt onze voortdurende investering in de toonaangevende vrachtvliegtuigen van Boeing. Onze plannen voor vlootvernieuwing zullen helpen om verdere onze bedrijfskosten verlagen en het brandstofverbruik verbeteren en luchtvrachtdiensten in onze regio duurzamer maken."

Boeing lanceerde de nieuwe 777-8 Freighter in januari 2022 en heeft meer dan 50 bestellingen voor het model geboekt. De 777-8 Freighter heeft bijna hetzelfde laadvermogen en dezelfde actieradius als de 747-400 Freighter, terwijl de brandstofefficiëntie en emissies 30 procent lager zijn en de bedrijfskosten per ton 25 procent lager zijn. Het is daardoor een goede keuze, aangezien operators later dit decennium verouderde vrachtvliegtuigen vervangen.

"Met een aanhoudende vraag naar luchtvracht gekoppeld aan de groeiende e-commerce en de snelheid en betrouwbaarheid van luchtvracht, verwacht Boeing dat de wereldwijde vrachtvloot tot 2041 met 60 procent zal toenemen", aldus Stan Deal , president en CEO van Boeing Commercial Airplanes.

"We zijn er trots op dat Boeing-producten, waaronder deze bestelling voor de 777-8 Freighter, de uitbreidingsplannen van Silk Way West Airlines blijven stimuleren en helpen bij het realiseren van de ambitie om van Bakoe een wereldwijde vrachthub te maken."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden