Clicky


Vier jaar cel voor overval op 82-jarige bewoner in Valkenswaard

Vier jaar cel voor overval op 82-jarige bewoner in Valkenswaard
10-11-2022 16:38 | Misdaad | auteur Redactie

DEN BOSCH - De rechtbank Oost-Brabant heeft een 26-jarige man uit Geldrop veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Hij maakte zich schuldig aan een overval op een woning waarbij de 82-jarige bewoner slachtoffer werd. 

De verdachte wachtte in maart van dit jaar in de vroege ochtend achter een muurtje bij de woning in Valkenswaard tot de bewoner naar buiten kwam. Toen dit gebeurde, pakte de verdachte hem bij zijn armen en dwong hij het slachtoffer om het alarm af te zetten.

Vervolgens bond hij de handen van de man met een tiewrap vast en dwong hem zijn kluis open te maken. De verdachte haalde daar waardevolle horloges, sieraden en contant geld uit en ging er uiteindelijk vandoor met de Bentley van de bewoner.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de verdachte zich goed voorbereid had op de woningoverval en berekenend, koelbloedig en planmatig te werk ging. Hij nam een alarmpistool, knipmes, tiewraps, tape, handschoenen en gezichtsbedekking mee. De verdachte koos de bewuste woning uit omdat hij had begrepen dat daar een rijke familie woont.

Ook weegt mee dat het om een kwetsbaar slachtoffer ging, dat de verdachte veel waardevolle spullen buit maakte en dat hij in 2017 en 2021 al werd veroordeeld voor soortgelijke delicten.