Clicky

 
Transport Online - Verdachten opgepakt voor stelen van krasloten bij supermarkten

Verdachten opgepakt voor stelen van krasloten bij supermarkten

Verdachten opgepakt voor stelen van krasloten bij supermarkten
10-11-2022 10:30 | Misdaad | auteur Redactie

UTRECHT - In een onderzoek naar zogeheten kraslotdieven heeft de politie de afgelopen dagen vier verdachten aangehouden. Zij worden in verband gebracht met in ieder geval dertien diefstallen gepleegd bij verschillende supermarkten en detailhandel in Nederland.

Afgelopen augustus houden meerdere daders zich langdurig op bij een servicebalie bij een supermarkt in Utrecht. Daarbij wachten zij op een onoplettend moment van het personeel om meerdere krasloten te kunnen stelen. Zodra dit is gelukt nemen de daders snel de benen. In september volgt een soortgelijke melding en wordt een van de mogelijke daders herkend van de diefstal in augustus. Daaruit ontstaat het vermoeden dat de daders vaker hebben toegeslagen.

Door uitvraag bij andere eenheden komen er vier verdachten in beeld die aan minstens dertien diefstallen kunnen worden gelinkt. Supermarkten en detailhandel in Haaren, Hendrik Ido-Ambacht, Rosmalen, Tilburg, Utrecht en Zwolle zijn daarbij slachtoffer geworden. De verdachten  hebben het niet alleen gemunt op krasloten, maar ook op postzegels. Ze gingen bij de diefstallen in wisselende samenstellingen te werk, meldt de politie.

De verdachten zijn de afgelopen dagen op verschillende momenten en locaties gearresteerd. Het gaat om een 21-jarige man zonder vast woon- of verblijfsplaats, een 37-jarige man uit Dordrecht en twee mannen uit Papendracht van 21 en 22 jaar. Alle verdachten worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Foto's

  • J.Roeland
    COOP


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions