Clicky

 
Transport Online - Grijs verificatievinkje op Twitter weer verdwenen

Grijs verificatievinkje op Twitter weer verdwenen

Grijs verificatievinkje op Twitter weer verdwenen
09-11-2022 19:30 | Buitenland | auteur ANP

SAN FRANCISCO - Twitter heeft zijn nieuwe grijze vinkje voor officiële accounts na enkele uren weer verwijderd. De nieuwe eigenaar Elon Musk gaf op het sociale medium aan met meer experimenten te komen.

"Ik heb het zojuist afgeschoten", schreef Musk als antwoord op een twitterbericht van Marques Brownlee, een professioneel Ultimate Frisbee-speler, over het verdwenen vinkje.

Twitter kwam woensdag met een vinkje waarmee het sociale-mediaplatform aangeeft dat bepaalde accounts geverifieerd zijn. Het grijze vinkje zou dienen ter vervanging van een blauw vinkje, dat nu nog dezelfde functie vervult. Politici, overheidsinstellingen, mediaorganisaties en sommige bekende personen kregen dit grijze tekentje, voorzien van het woord 'official'.

De ingreep zou nodig zijn omdat Twitter na de overname door Elon Musk gebruikers van de berichtendienst wil laten betalen voor het blauwe vinkje. Dat zou echter verwarring opleveren over geverifieerde accounts, schreef productontwikkelaar Esther Crawford eerder in een tweet.

Musk schreef zelf in een tweet dat "Twitter nog veel domme dingen zal doen de komende maanden. We behouden dat wat werkt en veranderen wat niet werkt."

Musk wil Twitter minder afhankelijk maken van advertentiegelden, die nu nog voor veruit de meeste omzet zorgen. Hij wil daarom de prijs voor het abonnement Twitter Blue met drie dollar verhogen, tot 7,99 dollar. Naast een vinkje krijgen die leden mogelijk ook het voordeel dat ze langere video's of geluidsfragmenten kunnen delen en hoger verschijnen bij de reacties op een tweet.

In een gesprek met adverteerders via Twitter Spaces, een functie voor live groepsgesprekken, zei Musk dat zijn plannen voor betalende leden het ook onaantrekkelijker moeten maken op nepaccounts op te zetten. Daarnaast onderzoekt hij mogelijkheden om meer gebruikers hun creditcard of bankrekening te laten koppelen aan hun Twitter-account. Hij opperde ook de mogelijkheid dat mensen geld kunnen bewaren bij Twitter, dat daarmee een soort bank zou worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden