Clicky


 


OM eist TBS met dwangverpleging voor doodslag vriendin van vader

OM eist TBS met dwangverpleging voor doodslag vriendin van vader
09-11-2022 16:26 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - Een 24-jarige Hagenaar heeft volgens het Openbaar Ministerie een 38-jarige vrouw doodgestoken in een woning aan de Haagse Roggeveenstraat. Dat gebeurde op zaterdagochtend 23 januari 2021, terwijl zijn eigen vader naast haar sliep.

Die ochtend rond 10.00 uur komt er een alarmerend gesprek binnen bij de meldkamer van de ambulance. De vader van verdachte belt om te zeggen dat zijn vriendin is neergestoken. Hij vraagt met spoed om een ambulance. De toegesnelde hulpdiensten proberen haar nog te redden, maar hulp mag niet meer baten. Het slachtoffer overlijdt ter plekke aan haar verwondingen.

Vader en zoon (de eigenlijke bewoners) worden aanvankelijk beiden aangehouden. Maar al snel is het voor politie en OM duidelijk dat alleen de zoon verdachte moet zijn. Zijn DNA en dat van het slachtoffer wordt aangetroffen op het mes dat naast haar hoofd ligt.

Psychiatrische problemen

De zoon ontkent aanvankelijk maar wordt ter observatie naar het Pieter Baan Centrum gestuurd. Daar stellen deskundigen vast dat hij ernstige psychiatrische problemen heeft. Er is sprake van chronische psychotische kwetsbaarheid in het kader van schizofrenie, gecombineerd met problematisch middelengebruik. De dag voor het incident heeft hij in psychotische toestand de verjaardag van zijn zus bijgewoond.

Tijdens zijn laatste verhoor heeft de verdachte bekend het slachtoffer te hebben gestoken. Hij had die ochtend een discussie met haar en was boos. Hij heeft haar één keer gestoken. Vervolgens is zijn vader wakker geworden en heeft 112 gebeld. Verder kan de zoon zich weinig herinneren. Zo weet hij niet meer exact waar het mes lag. Ook kan hij niet meer goed reproduceren waarom hij stak.

Volledig ontoerekeningsvatbaar

Volgens de officier van justitie is bewezen dat de zoon schuldig is aan doodslag op de vrouw. Maar hij neemt het advies van de deskundigen over. Daarmee staat voor de officier vast dat de zoon tijdens het incident psychotisch was en volledig ontoerekeningsvatbaar.

“Wat het slachtoffer is overkomen, is verschrikkelijk. Ze is zonder enige reden doodgestoken. Ze waande zich veilig in de woning en dacht hier een plek te hebben gevonden waar ze veilig kon zijn, een plek waar ze mocht zijn wie ze was. Maar nu verdachte geheel ontoerekeningsvatbaar is, is er geen ruimte meer om een gevangenisstraf te eisen.”

De officier van justitie vroeg om de verdachte TBS met dwangverpleging op te leggen. De uitspraak is over twee weken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats