Clicky

 
Transport Online - Autotransporter zwenkt uit en ramt bus [+foto]

Autotransporter zwenkt uit en ramt bus

Autotransporter zwenkt uit en ramt bus [+foto]
09-11-2022 16:10 | Ongevallen | auteur Redactie

BREMERHAVEN - Een lichtgewonde passagier en een redelijk gehavende bus en veel gebreken aan een vrachtwagen: Dit waren de gevolgen van een verkeersongeval dat dinsdag 8 november omstreeks 12.00 uur op de Georgstrasse in Bremerhaven-Geestemünde plaatsvond.

Volgens de eerste onderzoeksrsultaten reed een autotransporter in noordelijke richting over de Georgstrasse. Toen de chauffeur van plan was rechtsaf de An der Mühle-strasse in te slaan, zwenkte de achterkant van de vrachtwagen blijkbaar uit op de aangrenzende rijstrook. Op dat moment reed er een bus over de Georgstrasse.

Een waarschuwingsbord aan de achterkant van de vrachtwagen kwam vast te zitten op de carrosserie van de bus. Verschillende ruiten aan de achterkant van het voertuig sneuvelden, de kozijnen waren zwaar beschadigd. De politie schat de schade op zo'n 10.000 euro.

Een passagier zat achter een van de verbrijzelde ruiten en zijn been raakte als gevolg van de aanrijding gewond. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De andere, bijna twintig mensen, in de bus bleven ongedeerd.

De 37-jarige vrachtwagenchauffeur stopte zijn voertuig in de straat An der Mühle.

Bij de registratie van het ongeval constateerden politieagenten dat de autotransporter de toegestane voertuiglengte had overschreden. Onder begeleiding van de politie ging de vrachtwagenchauffeur naar de losplaats voor de voertuigen. De agenten controleerden vervolgens de autotransporter.

Ze vonden een aantal gebreken. Dit versterkte het vermoeden dat de tachograaf van de vrachtwagen gemanipuleerd zou kunnen zijn. Een gespecialiseerde werkplaats bevestigde deze veronderstelling, zodat een strafrechtelijke klacht werd ingediend wegens het vervalsen van technische gegevens.

Ook de vangmuilkoppeling, het chasiss en de remmen van de autotransporter waren defect, waarop de agenten verder rijden verboden. Er werden meerdere boetes opgesteld. De bestuurder en de eigenaar van het voertuig worden geconfronteerd met boetes in het bereik van vier cijfers, meldt de Duitse politie.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Gomes
    Gomes
  • Gomes
    Gomes
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden