Clicky

 
Transport Online - FNV: Tot twaalf procent erbij voor mensen in de wasserijen

FNV: Tot twaalf procent erbij voor mensen in de wasserijen

FNV: Tot twaalf procent erbij voor mensen in de wasserijen
09-11-2022 12:18 | Financieel | auteur Redactie

UTRECHT - De mensen die werken in de industriële wasserijen krijgen er een flinke loonsverhoging bij: minimaal 10 procent tot wel 12 procent voor de laagste schalen. De FNV heeft dit afgesproken met de werkgevers in de textielverzorging. Leden van de vakbond kunnen binnenkort stemmen op dit resultaat.

Dino Djulbic, bestuurder FNV Procesindustrie: "Onze leden in de onderhandelingsdelegatie zijn hier echt blij mee. Voor een hoop van hun collega’s is er nu op korte termijn het begin van een oplossing voor hun geldproblemen."

Vanaf 1 januari

In de tussentijds aangepaste cao, die loopt van 1 januari tot eind volgend jaar, stijgen de lonen met € 1,25 per uur. Daarnaast wordt de 1,35 procent salarisverhoging die gepland stond voor 1 maart vervroegd naar 1 januari. De FNV heeft ook afgesproken dat de toeslag van chauffeurs van € 36 naar € 39 per maand gaat.

We zijn er nog niet

Yolanda Reus, bestuurder FNV Procesindustrie: "Een flinke loonsverhoging dus, al zijn we er nog niet. Uiteindelijk willen we dat iedereen minimaal € 14 per uur verdient; een leefbaar loon. Daar gaan we volgend jaar over verder praten met de werkgevers."

7.000 medewerkers

In de industriële wasserijen werken zo’n 7.000 mensen. Zij doen de was voor onder andere ziekenhuizen, horeca en vakantieparken. Uit een peiling van de FNV blijkt dat zo’n 40 procent slecht tot heel slecht rondkomt van zijn salaris.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden