Clicky

 OM eist 18 jaar cel in moordzaak Ichelle

OM eist 18 jaar cel in moordzaak Ichelle
09-11-2022 11:37 | Binnenland | auteur ANP

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag achttien jaar celstraf geëist tegen de 46-jarige Sandra H. uit Zeeland. Ze wordt beschuldigd van moord op Ichelle van de Velde (29) door haar op 15 december 2020 te wurgen.

Volgens de officier van justitie voelde H. zich "bedrogen" door het slachtoffer, omdat haar toenmalige echtgenoot en Van de Velde tijdens een kortstondige driehoeksrelatie "smoorverliefd" waren geworden op elkaar.

"Ze moest lijdzaam toezien, voelde zich verraden en was kwaad. Mogelijk is haar woede die ochtend tot uitbarsting gekomen kort nadat ze de whatsapp-berichten had gelezen tussen Ichelle en haar echtgenoot. Haar idee was: ‘Als ik Ichelle niet kan krijgen, dan jij ook niet’."

H. beweerde eerder dat de dood van Ichelle een soort ongeluk was. In een gesprek in de keuken van haar spirituele winkel zou H. naar eigen zeggen Van de Velde hebben willen waarschuwen voor haar echtgenoot.

Volgens de verdachte raakte ze "in paniek" toen er bij een "discussie" over en weer was geduwd en het slachtoffer bewusteloos raakte na een val tegen een verwarming. "Ik raakte in paniek. Toen heb ik zachtjes haar keel dichtgeknepen."

Het OM stelt dat H. liegt en het slachtoffer in de keuken van haar winkel met een "stomp voorwerp" op haar hoofd sloeg, waardoor de aanzienlijk langere en zwaardere Van de Velde "weerloos" werd. Daarna zou H. haar rivale hebben vastgebonden en verstikt.

"Hoe geloofwaardig is het dat iemand van 60 kilo, met een nekhernia en gebroken pink de 1,82 meter lange en 80 kilo zware Ichelle zo hard kan duwen dat ze op de rechterpunt van de radiator terechtkomt? En hoe geloofwaardig is het als je niet boos bent op iemand, je dan toch haar keel dichtknijpt? H. was wel degelijk boos en ze sloeg Ichelle op als ‘trut’ in haar telefoon", zei de officier van justitie.

H. verborg het lichaam wekenlang in haar spirituele winkel in Oostburg. Met een hakbijl en zaag sneed H. het lichaam in stukken en dumpte dat in vuilniszakken in een kanaal.

"Mensonterend en weerzinwekkend", aldus het OM, dat op advies van deskundigen geen tbs eiste, maar bij de rechters wel aandrong op het opleggen van een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel. "Voor langdurig controle en toezicht als ze vrijkomt".

Foto's

  • addink transport
    in het mooie zeeland
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions