Clicky

 
Transport Online - Musk verkoopt 4 miljard dollar aandelen Tesla na kopen Twitter

Musk verkoopt 4 miljard dollar aandelen Tesla na kopen Twitter

Musk verkoopt 4 miljard dollar aandelen Tesla na kopen Twitter
09-11-2022 10:05 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

SAN FRANCISCO - Elon Musk, de topman van Tesla, heeft voor bijna 4 miljard dollar aan aandelen van de fabrikant van elektrische voertuigen verkocht. De verkoop vond plaats slechts enkele dagen na afronding van zijn overname van het socialemediabedrijf Twitter.

Volgens documenten van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC verkocht Musk 19,5 miljoen Tesla-aandelen. De laatste keer dat Musk een deel van zijn aandelen in Tesla verkocht was in augustus. De Tesla-topman gaf toen aan dat hij geen aandelen van de maker van elektrische auto's meer zou verkopen. Uit de documenten bleek niet of de transacties vooraf waren gepland.

Musk nam voor miljarden dollars aan schulden op zich om de overname van Twitter van 44 miljard dollar te betalen. Ook verkocht hij eerder al voor 15,5 miljard dollar aan Tesla-aandelen. Musk staat onder druk om de kosten te drukken bij het bedrijf waarvoor hij zegt te veel betaald te hebben.

De miljardair stemde er in april mee in om 54,20 dollar per aandeel Twitter te betalen, net voordat de markten kelderden. Vervolgens probeerde hij maandenlang onder de deal uit te komen, door te beweren dat het bedrijf hem had misleid over het aantal nepaccounts. Twitter spande daarop een rechtszaak aan om Musk te dwingen zijn overeenkomst na te komen, waarna Musk alsnog toegaf.

Om kosten te besparen ontsloeg Musk al de helft van het personeel van Twitter. De rijkste persoon van de wereld, die naast Tesla ook de leiding heeft bij drie andere bedrijven, stuurde ook het volledige bestuur van Twitter weg om zelf interim-topman te worden. Sinds Musk het roer overnam, hebben verschillende grote bedrijven hun advertenties op het platform stopgezet, in afwachting van hoe het medium zich ontwikkelt onder leiding van de miljardair.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions