Clicky

 OM eist gevangenisstraf van 9 maanden vanwege belastingfraude

OM eist gevangenisstraf van 9 maanden vanwege belastingfraude
08-11-2022 15:01 | Binnenland | auteur Redactie

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) eiste dinsdag in de rechtbank Oost-Brabant een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 9 maanden tegen een 49-jarige man, die inmiddels woonachtig is in Engeland. Het OM verwijt de man het feitelijk leidinggeven aan een besloten vennootschap en vanuit die positie het opzettelijk doen van onjuiste aangifte omzetbelasting in 2018. Het nadeel voor de Belastingdienst is berekend op 190.069 euro.

De Belastingdienst kwam de verdachte op het spoor na boekonderzoeken over 2016 en 2017. De omzetgegevens klopten niet en dit leidde tot een naheffingsaanslag en een boete. Een boekonderzoek over 2018 volgde en naar aanleiding van de uitkomsten, waaruit wederom bleek dat de aangifte niet klopte, is besloten een strafrechtelijk onderzoek te starten. Over het eerste en tweede kwartaal van 2018 zijn er onjuiste aangiften omzetbelasting ingediend en over het derde en vierde kwartaal van 2018 is er helemaal geen aangifte omzetbelasting ingediend.

De officier van justitie: “De verdachte heeft een onderneming met een behoorlijke omzet gehad, maar onvoldoende verantwoordelijkheid genomen voor het nakomen van zijn fiscale verplichtingen. Dat is kwalijk, want door dat soort gedrag komt een tijdige en volledige heffing en inning van belastingen in gevaar. En daar wordt de gehele samenleving mee gedupeerd. Niet voor niets is dit soort fiscale fraude verboden en wordt daar, zeker als het gaat om grote bedragen, strafrechtelijk tegen opgetreden.”

Het OM eist een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 9 maanden tegen de verdachte. De rechtbank deed direct uitspraak in deze zaak en legde de verdachte 4 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf op.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats